I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Deurić pušten na slobodu

Zdravko Deurić, v.d. generalnog direktora zrenjaninske Jugoremedije pušten je oko 14h iz pritvore u Okružnom zatvoru u Zrenjaninu u kojem je proveo mesec i dvadeset dana. Pored Deurića pritvorena je i Milana Zlokas, v.d. dirketora farmaceutske firme u izgradnji „Penfarm“ i „Luksol farmacije“.

Deurić i Zlokasova pritvoreni su 1.avgusta kada je MUP, neposredno nakon hapšenja, saopštio da se „Zdravko Deurić i njegovi saradnici sumnjiče da su 2011. godine, prilikom osnivanja firme „Penfarm”, procenom vrednosti zemljišta i akcija „Jugoremedije“, koja je bila viša od tržišne, kao i falsifikovanim nepotpisanim
izveštajem o proceni vrednosti licence lekova manjoj od tržišne vrednosti  – pribavili korist „Luksol farmaciji“ u iznosu od 55.396.100 dinara i na taj način oštetili “Jugoremediju”“.

Naime, vrednost zemljišta (koje je u novo preduzeće Penfarm unela Luksol farmacija) prikazali su u iznosu od 186.000 evra, iako je tržišna vrednost 83.000 evra, a procenu je obavio stalni sudski veštak Stevan Gregović. Takođe, osumnjičeni su vrednost akcija „Jugoremedije“ u vlasništvu „Luksol farmacije“ prikazali u iznosu od 300.000 evra iako je tržišna vrednost tih akcija bila 100.000 evra.

PerSu marketi

„Osumnjičeni Zdravko Deurić , Milana Zlokas i Ankica Malušić, takođe su izvršili prenos kompletnog prava obnove i registracije lekova „Cliacil“ i „Tolycar“ sa privrednog društva „Jugoremedija“ AD na privredno društvo „Penfarm“ DOO po ceni od 63.740,00 evra iako je stvarna vrednost 651.240,00 evra, a na osnovu falsifikovanog nepotpisanog izveštaja o proceni vrednosti licenci navedenih lekova sačinjenog od tzv. „stručnog tima Jugoremedija Zrenjanin““, navedeno je tada u saopštenju MUP-a Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh