I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Deseta godišnjica bratimljenja Zrenjanina i Laktaša – jedinstvo potrebnije nego ikad

Grad Zrenjanin  bio je domaćin manifestacije “Dani Srpske u Banatu”, koju obeležava Srpska Pravoslavna Eparhija banatska.

Svečanom akademijom u Baroknoj sali gradske kuće u  okviru ovog programa obeležena je i deseta godišnjica od potpisivanja Povelje o bratimljenju između Grada Zrenjanina i Opštine Laktaši.

– Srpska Pravoslavna Eparhija banatska obeležava “Dane Srpske u Banatu” sa željom da doprinese značaju i važnosti naše istorije. To se svakako ne postiže jednim danom i jednim događajem, nego u kontinuitetu, sve dotle dok imamo osećanje šta znači naše učešće u jednoj epohi –  poručio je Episkop banatski Nikanor i pozvao na jedinstvo i sabornost srpskog naroda na svim prostorima na kojima on živi obraćajući se prisutnima na svečanoj akademiji.

I Taxi Zrenjanin

Delegaciju Opštine Laktaši predvodio je načelnik Ranko Karapetrović, koji deceniju saradnje sa Zrenjaninom vidi  i kao jubilej i kao mogućnost da se ona u narednom periodu još više unapredi.
– Sigurno je da smo u proteklom periodu kroz dosta toga prošli i naučili jedni od drugih, i nadamo se da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja. Zahvaljujem ovom prilikom i Gradu Zrenjaninu i Eparhiji Banatskoj na svoj podršci koju nam pružaju, u ovom vremenu kada mnogi žele da ponište Republiku Srpsku, naše srpsko biće i ono čemu smo težili u proteklih 26 godina, a stvarali i negovali kao našu tradiciju vekovima – rekao je Karapetrović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Deceniju zvanične saradnje obeležavamo svečano i uvereni smo da će u godinama pred nama biti još bolja i sadržajnija. Intenzivno sarađujemo u oblasti kulture i sporta, a današnjim okupljanjem i razgovorima nastojaćemo da povežemo i poslovne ljude iz Zrenjanina i Laktaša, jer je privreda ono što pokreće mnogo toga –  istakao je Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina na sastanku sa predstavnicima Republik Srpske.

– Srpskom narodu nikada nije bilo potrebnije jedinstvo i sabornost, da radi na očuvanju svoje kulture i na čuvanju svoje svete crkve. Samo dobri i čvrsti odnosi Republike Srpske i Srbije su garant, pre svega, mira i stabilnosti u ovom regionu, a onda i garant opstanka našeg naroda. Na tome ćemo raditi i u našem Predstavništvu u narednom periodu – izjavio je direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh