I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Deseta godišnjica bratimljenja Zrenjanina i Laktaša – jedinstvo potrebnije nego ikad

Grad Zrenjanin  bio je domaćin manifestacije “Dani Srpske u Banatu”, koju obeležava Srpska Pravoslavna Eparhija banatska.

Svečanom akademijom u Baroknoj sali gradske kuće u  okviru ovog programa obeležena je i deseta godišnjica od potpisivanja Povelje o bratimljenju između Grada Zrenjanina i Opštine Laktaši.

– Srpska Pravoslavna Eparhija banatska obeležava “Dane Srpske u Banatu” sa željom da doprinese značaju i važnosti naše istorije. To se svakako ne postiže jednim danom i jednim događajem, nego u kontinuitetu, sve dotle dok imamo osećanje šta znači naše učešće u jednoj epohi –  poručio je Episkop banatski Nikanor i pozvao na jedinstvo i sabornost srpskog naroda na svim prostorima na kojima on živi obraćajući se prisutnima na svečanoj akademiji.

PerSu marketi

Delegaciju Opštine Laktaši predvodio je načelnik Ranko Karapetrović, koji deceniju saradnje sa Zrenjaninom vidi  i kao jubilej i kao mogućnost da se ona u narednom periodu još više unapredi.
– Sigurno je da smo u proteklom periodu kroz dosta toga prošli i naučili jedni od drugih, i nadamo se da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja. Zahvaljujem ovom prilikom i Gradu Zrenjaninu i Eparhiji Banatskoj na svoj podršci koju nam pružaju, u ovom vremenu kada mnogi žele da ponište Republiku Srpsku, naše srpsko biće i ono čemu smo težili u proteklih 26 godina, a stvarali i negovali kao našu tradiciju vekovima – rekao je Karapetrović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Deceniju zvanične saradnje obeležavamo svečano i uvereni smo da će u godinama pred nama biti još bolja i sadržajnija. Intenzivno sarađujemo u oblasti kulture i sporta, a današnjim okupljanjem i razgovorima nastojaćemo da povežemo i poslovne ljude iz Zrenjanina i Laktaša, jer je privreda ono što pokreće mnogo toga –  istakao je Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina na sastanku sa predstavnicima Republik Srpske.

– Srpskom narodu nikada nije bilo potrebnije jedinstvo i sabornost, da radi na očuvanju svoje kulture i na čuvanju svoje svete crkve. Samo dobri i čvrsti odnosi Republike Srpske i Srbije su garant, pre svega, mira i stabilnosti u ovom regionu, a onda i garant opstanka našeg naroda. Na tome ćemo raditi i u našem Predstavništvu u narednom periodu – izjavio je direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh