I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Deda Mraz u poseti dečijim vrtićima u Zrenjaninu i okolini

Gotovo da nema dana da Deda Mraz ne svrati u neki od dečijih vrtića. Poslednjih nedelja deca su vredno pripremala pesmice i skečeve kako bi pokazala najstarijem deki šta sve znaju. Sudeći po reakciji ovog belobradog starca u ovom okruženju nema dece koja su bila nevaljala. Tamo gde se pojavio niko još nije ostao bez paketića.

Poslednjih dana Deda Mraz krstari svojim saonicama nebom nad Zrenjaninom i okolnim selima. Tamo gde čuje dečiju graju zaustavlja se i usrećuje decu.

PerSu marketi

“Mališani vrtića iz Ravnog Topolovca sa velikom radošću iščekuju novogodišnje praznike. Pripreme za dolazak Deda Mraza su deci predstavljale neizmernu radost. Poslali su mu veliko šareno pismo u kome su napisane i nacrtane sve njihove želje. Okitili su jelku i u vrtić pozvali roditelje da na zajedničkoj radionici kreiraju novogodišnje kapice. Priredba je pripremana i izvedena u veselom prazničnom raspoloženju uz veliki broj gostiju. Mališani su plesom, glumom, recitacijom i pesmom obradovali svoje goste i dočekali Deda Mraza“, kaže Tatjana Milenković, vaspitačica vrtića u Ravnom Topolovcu.

Deda Mraz je bio i u Tarašu

Ništa manje veselo nije bilo ni u vrtiću u Tarašu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Vrtić u Tarašu je počeo da radi 17. septembra na inicijativu roditelja. Imali smo podršku gradske uprave Zrenjanin uz realizaciju projekta kroz konkurs za razvijanje ruralnih sredina i pomoć mladim roditeljima u takvim sredinama za posao ili povratak na selo jer im je olakšano zbrinjavanje dece. Grupa ima 18 dece uzrasta od 3 do 5,5 godina. Deca su pripremala recitacije za Deda Mraza, pravili smo novogodišnje kape, novogodišnje ukrase, okitili smo radnu sobu. Čim smo im rekli da počinju novogodišnje pripreme oni su bili veseli, raspoloženi… Crtali su šta žele da dobiju za novu godinu. Bilo je različitih želja. To smo dali roditeljima da bi znali šta deca žele. Organizovali smo predstavu sa Deda Mrazom i podelu paketića“, objašnjava Marijana Vincilir Jovanov, vaspitačica u vrtiću u Tarašu.

„Pisao sam Deda Mrazu da mi donese avion. Veliki avion. Bio sam dobar i on će mi doneti“, kaže Marko, 4 godine.

„Hoću da mi Deda Mraz donese dva gola da mogu da igram fudbal u dvorištu. Pravilo sam i kapu za slikanje sa Deda Mrazom“, objašnjava Stefan, 5 godina.

„Želim da mi Deda Mraz donese lutku barbiku. Recitovala sam Deda Mrazu i okitila sam jelku“, priča petogodišnja Tara.

„Pisao sam Deda Mrazu da mi donese autić na daljinski. I to za moj uzrast, a ne onaj za decu od osam godina. To ću tek da dobijem. Slušao sam mamu i tatu cele godine“, s ponosom ističe Ognjen koji ima pet godina.

Deca su bila izuzetno kreativna u pripremi novogodišnjih ukrasa i čestitki

Osim dece iz vrtića Deda Mraz je obradovao školarce u ovom selu.

„Deca svake godine ukrašavaju jelku i učionicu u kojoj borave. Pravili smo razne ukrase i novogodišnje čestitke. To će biti ponuđeno na novogodišnjem vašaru koji će se održati pred sam raspust. Deca su sve to sama pravila, vrlo malo smo im mi pomagali. Pomažemo im samo u segmentima koji bi za njih bili nebezbedni. Pravili su male jelkice, Sneška belića od čarapa, lutkice… Predstavu za decu su izveli glumci pozorišta Zvezdica sa kojima već izvesno vreme sarađujemo. Deda Mraz je delio paketiće. Osim dece iz vrtića i prvaka ovde su došla i druga deca. Bilo je i beba. To je prilika da roditelji priušte deci slikanje i druženje sa Deda Mrazom. U selu ima roditelja koji nisu zaposleni pa onda nemaju mogućnost da preko svoje firme decu vode Deda Mrazu“, kaže Olivera Mijatov, učiteljica osnovne škole u Tarašu.

„Deca vole sve aktivnosti u kojima se nešto priprema i organizuje. Nije to samo za novu godinu, već i za 8. mart, Uskrs… Deca su puna energije i tu energiju treba usmeriti ka nečemu što je kretivno i što budi neke nove ideje. Samo na taj način deca se spremaju za život koji ih čeka. Mi živimo u jednom malom selu, koje, hvala Bogu, još nije zagazilo uslovno rečeno u tu sferu digitalizacije. Naša deca još uvek provode svoje vreme i napolju i u druženju. Naravno, da mi njima dajemo neke mogućnosti sa interneta. Biramo što je to što za njih jeste, a šta nije za njih. Neke od ideja koje mi imamo su zapravo sa inteneta. Oni uče šta bi mogli i kako bi mogli da naprave. Digitalizacija u negativnom smislu nije do nas još stigla“, dodaje naša sagovornica.

Čarolija u belom u vrtiću Crvenkapa

Čaroliju za Deda Mraza, ali i roditelje su i ove godine tradicionalno pripremili mališani iz vrtića Crvenkapa.

„Ove godine smo pripremili novogodišnji program u kojem su učestvovale sve gurpe iz vrtića zajedno. Od najmlađe do predškolaca. Svi su uložili veliki trud. Deca su sa zadovoljstvom prihvatila da učestvuju u priredbi. To je naša tradicija. Svake godine pripremamo priredbu pod nazivom Čarolija u belom. Mogu da kažem da smo svi uživali. I deca i mi vaspitači, a nadam se i roditelji. Pripremna grupa je imala dramatizaciju, horski nastup i tradicionalne igre. Imali smo i folklor u narodnim nošnjama. To je ove godine bio mali izuzetak. Spoj dece je bio takav da smo to mogli da izvedemo. Ostale grupe su imale recitale, ples, pesme. Čak se i najmlađa grupa koja je upisana prvi put ove godine u vrtić jako lepo uklopila“, objašnjava Slavica Panćin, vaspitačica vrtića Crvenkapa.

„Sve je bilo u duhu Deda Mraza, patuljaka, poklona, irvasa… Deca uživaju u ovom periodu godine. Mislim da niko od njih nije mogao da dočeka priredbu. Bar je tako u grupi koju vodim sa koleginicom Tamarom, a verujem da je tako bilo i u ostalim grupama. Sve se naravno završilo dolaskom Deda Mraza i podelom paketića“, dodaje naša sagovornica.

Šta su mališani poželeli da im Deda Mraz donese ove godine?

„Ja još nisam pisao Deda Mrazu. Imam još malo vremena. Pisaću mu uskoro. Reći ću mu da mi donese igračku Rudolfa. Njegovog irvasa“, kaže Dušan, 6 godina.

„Pisala sam Deda Mrazu da mi donese LOL lutkicu i slatkiše. Ja volim slatkiše i bila sam dobra ove godine. Mislim da će Deda Mraz da mi ispuni želju“, objašnjava šestogodišnja Lena.

„I ja sam poželela da mi Deda Mraz donese LOL lutku. Okitila sam jelku i sad čekam da mi Deda Mraz donese paketić“, dodaje Lola.

„Bila sam dobra cele godine. Želim da dobijem jednu barbiku sa mužem i bebom. Još nisam okitila jelku. Sad ću. Pa kad je okitim Deda Mraz će mi doneti poklon“, kaže Milica koja ima 6,5 godina.

„Poželela sam da dobijem svašta nešto. Recimo Barbiku. Pripremali smo priredbu za Deda Mraza i mislim da će mi sad ispuniti želju. Meni se najviše svidelo kolo koje smo igrali“, priča Petra, 6 godna.

Budući da je Deda Mraz ovih dana u poseti Zrenjaninu mališani do kojih još nije stigao ne moraju da brinu. Obećao je da će na vreme stići svima da donese poklone koje su poželeli. Ukoliko mu još nisu napsali pismo to mogu da učine narednih dana. Njegovi pomoćnici patuljci vredno rade kako bi pripremili igračke i slatkiše za svu decu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh