I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dečiji vašar u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ sve masovniji

Svake godine u okviru manifestacije „Dečija nedelja“, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, održava se tradicionalni vašar. Tog dana, učenici od prvog do četvrtog razreda, na improvizovanim štandovima prodaju svoju robu. Ponuda je raznovrsna – od igračaka, knjiga, raznih suvenira, pa sve do kolača i limunade.

Inicijator i pokretač organizovanja vašara je učiteljica Ljudmila Vorkapić.

„Ideja za organizovanjem ovakve aktivnosti javila se pre više od petnaest godina. Čula sam tada da u nekim školama postoje slične ili iste aktivnosti, i predložila da se i u našoj školi to realizuje. Odabrali smo zadnji dan u okviru „Dečije nedelje“, i svake godine ga organizujemo. Pored dece, uključujemo i roditelje, i dobijamo jednu jako lepu saradnju. Deca uživaju u ovoj akciji jer dobijaju jednu novu ulogu, i priliku da samostalno urade nešto, i nadograde svoje ideje. I danas su sami birali vrstu robe koju će prodavati. Svake godine se iznenadimo sa novim i sjajnim rešenjima, i sve su savršeniji. Najpopularniji proizvod su svakako kolači, i to svi rado kupuju. Na kraju vašara najviše se traže sokovi, limunada i ostali napici. Ono što se dosta traži od strane roditelja, a nemamo na vašaru, jeste kafa za poneti, i preporučila bih roditeljima da sledeće godine ponude i to, jer će biti veoma uspešno.“ – izjavila je učiteljica Ljudmila Vorkapić.

I Taxi Zrenjanin

Sredstva prikupljena na vašaru ulažu se u nadogradnju opreme u učionicama, a neretko se dešava da se deo usmeri i u neki vid humanitarne pomoći. Ove godine, odeljenje IV 1 će deo novca iskoristiti da pomognu drugarici koju žele da povedu na ekskurziju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Đaci sakupljaju novac na vašaru, i po dogovoru se određuje namena utroška tog novca. Namene su razne, od nabavke školskog pribora, odlaska u bioskop ili pozorište, ili se kupuje neko nastavno sredstvo za učionicu. Mi smo ove godinu stavili akcenat na samostalnu „proizvodnju“ određenih predmeta. Kao što možete videti, ponudili smo cveće napravljeno od najlonskih kesa i žica, u okviru teme recikliranja. Zatim imamo farbano i oslikavano kamenje, koje je nastalo kao proizvod radionica na času likovnog pod nazivom „Kamen priča“. Novac koji sakupimo utrošićemo u dve svrhe. Jedan deo ćemo iskoristi kao pomoć učenici iz našeg odeljenja, koja zbog lošijeg ekonomskog statusa nije imala mogućnost odlaska na ekskurziju sa drugovima. Za drugi deo ćemo se naknadno odlučiti, pošto imamo nekoliko varijanti, u zavisnosti od toga koliko novca prikupimo”, naglasila je učiteljica IV 1, Ivana Bošnjak.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh