I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Dečiji spektakl u centru grada

Dečije igre koje su danas održane u centru grada u okviru tradicionalne oktobarske manifestacije “Dečija nedelja” okupile su rekordan broj dece. Oko 1000 mališana predstavilo je danas 19 vrtića Predškolske ustanove u Zrenjaninu, igrom, pesmom i maskenbalom na otvorenom.

Dečija nedelja započeta je kvizom znanja i veština, nastavljena upoznavanjem sa muzikom posetama muzičkoj školi “Josif Marinković”, približavanjem umetnosti kroz umetničku galeriju otvorenoj u jednom od vrtića, a “Olimpijskim dvorištem” deci su približeni balet i mačevanje. Predškolci su posetili obrazovne ustanove u naseljenim mestima na teritoriji Zrenjanina i regiona, dok sutra predstoje poseta i druženje sa decom škole “9.maj”. Mališani su obišli i naše starije sugrađane u Gerontološkom centru. Prema rečima direktora Predškolske ustanove, Duška Lazića, “Dečija nedelja je veoma značajna za predškolsku decu jer je njihov uzrast od 2-5 godina izuzetno važno doba za upijanje novih znanja i razvoj ličnosti”.

Lazić pohvalno ističe i sve pomenute institucije u gradu koje su omogućile deci da  im dođu u posetu a jedna od njih je i zrenjaninsko pozorište “Toša Jovanović” koje će tokom celog oktobra u kontinuitetu igrati novu predstavu “Crvenkapa”, kako bi svi vrtići mogli da je pogledaju.

Fordomanija

Predškolska ustanova od 1. septembra ima ukupno 2500 dece i oko 220 vaspitača. Direktor Lazić kaže da je to lep posao ali da se u njega mora uložiti puno truda i kvalitetnog pristupa. Jedan od trenutnih problema – nedostatak kapaciteta za primanje većeg broja dece biće rešen uskoro otvaranjem vrtića “Alisa u zemlji čuda” u naselju Gradnulica, a kako kaže, postoji i ideja o izgradnji još jednog objekta u naselju Putnikovo koje nema svoj vrtić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh