I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Zanimljivosti sa ovogodišnje manifestacije „Evropsko selo”

Na ovogodišnjoj manifestaciji „Evropsko selo“, mališani vrtića i učenici osnovnih škola sa teritorije našeg grada i okolnih naselja, uz pomoć svojih učitelja, nastavnika i roditelja, na veoma kreativan i raznovrsan način predstavili su tradiciju i način života naroda unutar Evropske unije.

Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić” iz Perleza verodostojno su predstavili osobenosti Mađarske.

Mnogobrojni posetioci su na njihovom štandu, pored slika istaknutih mađarskih kraljeva, pisaca, istoričara, kompozitora i prelepih zgrada, mogli da vide i narodne nošnje Mađara, ali i da okuse domaće slatke i slane specijalitete naših severnih suseda.

I Taxi Zrenjanin

Najveću pažnju je ipak privukao kotlić pun ukusnog gulaša, kuvan i začinjen po tajnim receptima mađarskih gurmana.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Zbog geografske daljine, učenici Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo” iz Belog Blata morali su malo dublje da „kopaju”, međutim zahvaljujući njihovoj želji, znanju i pomoći njihovih učitelja, nastavnika, oni su na veoma zanimljiv način predstavili Švedsku.

Mladi Beloblaćani su akcenat stavili na vikinge, na njihove osvajačke pohode, ali i na način njihovog života i bogatu istoriju.

Učenici Osnovne škole „Servo Mihalj” iz Mužlje ove godine su predstavili Češku Republiku. Pored geografskih, istorijskih, književnih, umetničkih i kulinarskih znamenitosti, pažnju posetilaca privukle su lutke napravljene od ljuske od kukuruza, koje su bile obučene u narodnu nošnju Čehinja i Čeha.

Manifestaciju „Evropsko selo“ je pre šest godina iniciralo rukovodstvo Osnovne škole „Mladost“ iz Tomaševca. Cilj ovog kreativnog projekta jeste da se najpre deci, ali i ostalim učesnicima i posetiocima prikažu osobenosti država Evropske Unije.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh