I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dečija pijaca i Mini sajam zapošljavanja za kraj trećeg „ZrBizNet“-a

Treći dan manifestacije „ZrBizNet“ koji je održan juče, obeležili su Mini sajam zapošljavanja, Dečija pijaca i predstavljanje malih istraživača. Kada je reč o programu za odrasle posetioce, najveća gužva bila je kod štanda na kojem se odvijao Mini sajam zapošljavanja.

Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ prikazali su svoje znanje u okviru promocije predstojeće manifestacije „Noć istraživača“. Učestvovale su četiri nastavnice sa svojim đacima, nastavnica tehničkog obrazovanja Snežana Vranješ, biologije Ana Čisar, veronauke Milica Nenin i nastavnica likovnog – Hajnalka Đokić.

„Sa nama su danas deca od petog do osmog razreda, mada najviše ima petaka. Oni su se maksimalno potrudili da prikažu ono što rade na časovima u školi, između ostalog i iz mog predmeta „tehnike i tehnologije“, kao i svoje hobije. Imali smo demonstraciju raznih eksperimenata, modela poput formula i brodova, pa čak i izgradnju malih vulkana, mešanje raznih boja i materijala. Cilj je bio da učenici pokažu šta se sve može napraviti od različitih materijala, ono što je krajnje jednostavno, i skoro besplatno. Najbitnije je da su sve sami osmislili i uradili. Imali smo i izradu ikona, deo koji vodi veroučiteljka Milica Nenin, a radio se postupak kaširanja. Deci je to bilo izuzetno zanimljivo, ali i nama starijima“, izjavila je Snežana Vranješ, nastavnica tehnike i tehnologije.

PerSu marketi

Na samom ulazu odvijao se mini sajam zapošljavanja. Na ovom sajmu nisu bili prisutni poslodavci, već su se prikupljali podaci o potencijalnim radnicima, kako bi bili zavedeni u bazu podataka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Danas na sajmu prikupljamo radne biografije, koje ćemo uneti u bazu podataka Unije poslodavaca Srbije. U našem udruženju ima preko 160 članova, koji uvek imaju potrebe za radnom snagom. Potrebni su nam različiti profili i zanimanja, i zato smo to uklopili u „ZrBizNet“ smatrajući ga praktičnim rešenjem. Ukoliko neko nema biografiju kod sebe, imamo obrasce koje zainteresovani mogu popuniti. Od samog početka vlada velika gužva, i zainteresovanost je zaista velika. Smisao svega ovoga jeste skraćivanje puta između zainteresovanih poslodavaca i potencijalnih radnika“ – naglasila je anketarka Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanin, Renata Ilić.

Dečiju pijacu organizovale su preduzetnice okupljene u ženskoj sekciji Unije poslodavaca. Cilj je bio da se deci omoguće razmena i prodaja stvari, igračaka i knjiga koje im nisu potrebne, kako bi im se pokazalo šta je predstavlja preduzetništvo.

„Ovde danas imamo 30 improvizovanih tezgi, koje su u stvari plastovi sena pokriveni čaršavima. Odlučili smo se za seno, kako bismo pokazali da nije potrebno puno uložiti, da bi nam bilo lepo. Na „tezgama“ su izložene igračke, garderoba i knjige, koje deci više nisu potrebne. Cilj nam je da „Dečija pijaca“ preraste u tradicionalno dešavanje, koje bi se odvijalo jednom ili dva puta godišnje, početkom marta ili aprila, i pred početak škole. Još uvek razmatramo potencijalnu lokaciju. Zadovoljni smo veliki odzivom i zainteresovanošću dece i roditelja. Danas imamo i malu pomoć naših prijatelja – sa nama je Konstantin Grosu, karikaturista, koji besplatno izrađuje portrete. Tu je i Marija koja iscrtava zanimljive oblike po licu, zatim hor Kulturnog centra sa svojom dirigentkinjom Senkom Milisavljević, i Nikoleta Vidaković i njena grupa „Free dance“. Nadamo se da će sledeći put biti još masovnije, jer smo sada bili prinuđeni da odbijemo zainteresovane sponzore, samo zato što su se kasno javili“, istakla je Lidija Nešić ispred organizacije.

Svoj deci koja su učestvovala, predloženo je da stvari koje nisu prodali a ne žele da ih vrate kući, doniraju Crvenom krstu čiji su predstavnici takođe bili prisutni. Tu ideju su svi sa oduševljenjem prihvatili. Stvari će biti raspoređene, i u toku predstojeće „Dečije nedelje“ poklonjene onima kojima su potrebne.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh