I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Dečaci iz Elemira pobednici konkursa “Moj tradicionalni rad“

U organizaciji udruženja „Tradicija“ iz Elemira, a koje sarađuje sa OŠ „Svetozar Marković Toza“ i učiteljem Sinišom Milićevićem održan je konkurs za decu pod nazivom „Moj tradicionalni rad“. Učenici su u okviru ovog takmičenja imali priliku da pokažu šta su naučili od tradicionalnih zanata. Najbolji radovi su nagrađeni, a interesantno je da su pobednici konkursa dečaci. Udruženje u narednom periodu želi da organizuje obuke i za starije sugrađane. Kako će one izgledati zavisi od epidemiološke situacije.

Konkurs pod nazivom „Moj tradicionalni rad“, održan je u okviru projektne nastave. Tokom tri nedelje deca su donosila radove koje su sama pravila.

„Komisija je bila neutralna i stroga u ocenjivanju. Deca su pravila razne predmete kao što su kućice, saksije, ćupovi… Članovi žirija nisu znali koji je čiji rad, pa smo se kod saznanja rezultata iznenedili. Sve tri nagrade su pripale dečacima. Prvo mesto osvojio je Srđan Popov Tapavički. Drugoplasirani je bio Mladen Stankov, a treće mesto pripalo je Srđanu Eremiću. Najbolji radovi su nagrađeni, a dodeljene su i utešne nagrade za svu decu čiji radovi nisu ušli u uži izbor”, kaže Anđelka Davidovac, predsednica udruženja “Tradicija” iz Elemira.

PerSu marketi

“Nismo mogli, a da ne dodelimo i specijalnu nagradu Leonidi Purkov. Devojčica je izuzetno talentovana za slikarstvo. Mi smo preuzeli na sebe organizaciju njene prve samostalne likovne izložbe. Saradnja sa učiteljem Sinišom Milićevićem traje već pet godina. Tokom ovog perioda deca su imala priliku da nauče tehnike veza, štrikanja, tkanja, izradu predmeta od gline… I to sve sa ciljem očuvanja naše tradicije i starih zanata. U planu nam je da nastavimo sa obukama i za starije sugrađane, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom”, dodaje naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posebnu zahvalnost Udruženje “Tradicija” iz Elemira želi da izrazi PerSu marketima i njihovoj radnici Zorici Popić, jer ih dugi niz godina svesrdno podržavaju.

Fotografije ustupila Anđelka Davidovac

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh