I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Deca iz Raniluga drugi put posetila Zrenjanin

Deca osnovnoškolskog uzrasta i predstavnici opštine Ranilug  koja se nalazi u Kosovskom pomoravlju boravili su proteklog vikenda u našem gradu, gde su ih pored predstavnika Vlade Vojvodine i grada Zrenjanina, srdačno dočekali članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin.

Bila je ovo druga poseta dece iz Raniluga Zrenjaninu.

Fordomanija

Prisutne su u prostorijama Crvenog krsta pozdravili zamenik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev i sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, koja je tom prilikom istakla da su ovim gostoprimstvom najmlađim meštanima Raniluga koji nemaju tako bezbrižno detinjstvo kao njihovi vršnjaci u ovim krajevima Srbije, želeli da predstave naš grad, da se deca upoznaju sa bogatim i raznovrsnim kulturno-umetničkim aktivnostima naših ustanova, ali i da provedu prijatne trenutke sa mladim volonterima Crvenog krsta i da steknu nova prijateljstva.

Sekretarka je na kraju zahvalila ljudima dobre volje i donatorima, koji su uz lokalnu samoupravu, pomogli da Crveni krst Zrenjanina bude dobar domaćin i da deca Kosovskog pomoravlja provedu prijatne trenutke i ponesu lepe uspomene iz našeg grada.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gosti iz Raniluga su tokom posete imali priliku i da se upoznaju sa istorijskim podacima i radom Gradske kuće, gde su ih u ime lokalne samouprave pozdravili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić. Predstavnici Kosovskog pomoravlja uručili su čelnicima grada Zrenjanina zahvalnicu i izrazili nadu da će ova saradnja i ubuduće biti nastavljena u oblastima obrazovanja i kulture.

Nakon prošlogodišnje posete Narodnom muzeju, najmlađi Ranilužani su ove godine posetili Gradsku narodnu biblioteku ,,Žarko Zrenjanin“, gde ih je pored volontera Crvenog krsta srdačno dočekala Jelena Đorđević Perc, koja je ovom prilikom prisutnima priredila zanimljive i raznovrsne radionice. Gradska narodna biblioteka je tokom prethodnih godina u saradnji sa Crvenog krsta Zrenjanin, poslala značajan broj dečijih knjiga biblioteci u Ranilugu.

Gosti su uz pomoć vodiča i volontera Crvenog krsta, mogli da se upoznaju sa znamenitostima našeg grada, a pri kraju posete su pogledali i bioskopsku premijeru filma „Tvrd orah“ u Aviv parku.

Mnogi od njih su po prvi put imali priliku da posete bioskop.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh