I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Deca i odrasli očistili tri igrališta u naselju Mala Amerika

Važnost zaštite životne sredine uči se od malih nogu. Edukativnim predavanjima i aktivnostima najmlađi se uče kako da se pravilno odnose prema životnoj sredini i sačuvaju njene resurse.

Tako su članovi neformalnog Udruženja „Sovice mudrice/Mali genijalci“, koju čine deca uzrasta od tri do trinaest godina, zajedno sa svojim roditeljima i građanima, očistili tri igrališta u Mesnoj zajednici „Mala Amerika“.

PerSu marketi

– Cilj današnje akcije je da se dečja igrališta u našem naselju zablistaju. Ovo je bio naš prvi korak, koji je podrazumevao uklanjanje smeća i svega onoga što ljudima koji vole i poštuju prirodu, smeta i što okruženju ne pripada. Drugi korak biće dogovor oko eventualnih popravki i farbanja igrališta, oslikavanja, postavljanja kanti za otpad, izrada hranilica i kućica za ptice, a u planu je da se na jesen počne i sa sadnjom drveća – rekla je za naš portal organizator akcije, Otilia Buheker Ilić.

U uređenju i ulepšavanju igrališta učestvovalo je oko 30 dece. Mnogi od njih svakodnevno koriste ova igrališta za zabavu i druženje, i želeli su da svojim učešćem daju doprinos plemenitoj poruci ove akcije, kako bi se ideja organizatora o očuvanju životne okoline još bolje čula i svest o njoj što više raširila.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Sinoć je završeno oslikavanje i drugog murala na jednom od igrališta, tako da smo ga danas premijerno i predstavili. Autor je naša prijateljica i sugrađanka Bojana Pisodorov, koja uspešno vodi školu slikanja za decu i odrasle. Veliku zahvalnost dugujemo Privrednom društvu Ekostar Pak, ovlašćenom operateru sistema upravljanja ambalažnim otpadom, koji nam je obezbedio rukavice i vreće za selektovani otpad, dok je slatkiše za sve aktiviste obezbedila Jaffa iz Crvenke. Pripremili smo i podelili nalepnice sa eko-motivacionim tekstom, koje su nam odštampali prijatelji iz Biroopreme. Njih smo zalepili po zgradama u naselju – dodali su na kraju učesnici akcije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh