I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Deca dva vrtića zajedno obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, Udruženje „Ženska inicijativa – ŽIZ“, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Predškolska ustanova Zrenjanin organizovali su dvojezični program za decu u prostorijama KUD „Petefi Šandor” u Mužlji. Zbog prošlonedeljne obustave nastave, obeležavanje ovog dana je pomeren za nedelju dana.

Prisutne mališane iz mužljanskog vrtića „Snežana” i zrenjaninskog vrtića „Alisa u zemlji čuda” je u ime organizatora na srpskom jeziku pozdravila predsednica Udruženja ŽIZ, Marijana Mišić Andrić, a u ime domaćina na mađarskom jeziku najmlađima se obratio član predsedništva KUD „Petefi Šandor”, Tivadar Borbelj.

Oni su u svom pozdravnom govoru istakli, da cilj obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika jeste promovisanje multikulturalnosti i bogatstva višejezičnosti među našim najmlađim sugrađanima, i dodali, da „današnja manifestacija predstavlja odličnu priliku da deca kroz pesme, igru i druženje jedni drugima predstave svoj maternji jezik i korene”.

Fordomanija

Najmlađi Mužljanci su svojim vršnjacima odrecitovali i otpevali nekoliko pesama na mađarskom jeziku, dok su deca iz zrenjaninskog vrtića domaćinima pripremila raznovrsan program na srpskom jeziku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U programu su učestvovali i bibliotekari Gradske narodne biblioteke, koji su ovom prilikom interpretirali odlomke iz knjige Bibiloteka te čeka“, autorke Jasminke Petrović.

Na kraju priredbe, Udruženje „Ženska inicijativa – ŽIZ“ je vrtiću „Snežana“ poklonilo knjigu „Priručnik za Pingvine“, Igora Kolarova na mađarskom jeziku, a vrtiću „Alisa u zemlji čuda“ poklonjena je knjiga „SMS Priče“, istoimenog autora.

Pored toga, ove predškolske ustanove su od Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ na poklon dobili primerke knjige „Biblioteka te čeka“.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh