I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Davor Štefanek: najsvetlije sportske trenutke doživeo sam u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, primio je danas delegaciju Sportskog saveza Srbije, koju su predvodili predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković.

Razgovaralo se  o proglašenju Zrenjanina za “Evropski grad sporta 2021”, ali je bilo razgovora i o drugim sportskim dešavanjima i aktuelnostima, posebno u svetlu epidemije KOVID-19, čije se posledice značajno osećaju i u sferi sporta. – Sagledali smo sve činjenice i aktuelnu situaciju koja je teška, a biće takva i u narednom periodu, i da smo tu da jedni drugima pomažemo. Grad Zrenjanin vidi u Sportskom savezu Srbije jednog od partnera u realizaciji tog projekta, a mi takođe u nekim sferama tražimo podršku od grada. Do sada smo imali izvanrednu saradnju, i sa Gradom i sa Sportskim savezom grada i nema razloga da se to ne nastavi i ne podigne na još viši nivo – rekao je Štefanek i dodao da je Zrenjanin za njega poseban grad, u kom je postigao vrhunske sportske rezultate tokom svoje karijere.

– Titula koju smo dobili i koju treba da opravdamo naredne godine, nije titula samo grada Zrenjanina, već i priznanje za Pokrajinu, za Republiku Srbiju, to je priznanje za celokupan srpski sport i mislimo da su nam najbolji partneri u tome sportske institucije, naravno uz Ministarstvo omladine i sporta i Pokrajinski sekretarijat i danas je to bila glavna tema razgovora. Takođe, pružili smo i maksimalnu podršku našem predsedniku, i sportisti, koji će za mesec dana u Beogradu završiti takmičarsku karijeru – rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

PerSu marketi

Dvor Štefanke ovom prilikom je najavio i oproštaj od aktivnog bavljenja rvanjem, na predstojećem Svetskom kupu, ekvivalentu Svetskog šampionata, planiranom da se održi u Beogradu u decembru ove godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Osam godina sam nastupao za Rvački klub “Proleter”, dobio sam ovde veliku podršku u trenucima jedne životne i sportske prekretnice, i kao član ovog kluba postao svetski šampion i osvajač osam titula klupskog državnog prvaka u osam godina, a bez svega toga ne bi bilo ni osvajanja zlatne medaljeu u Riju 2016,  tako da je, uz rodnu Suboticu, ovo svakako moj drugi grad, za koji me vezuju najlepše sportske uspomene. Zahvaljujem se Zrenjaninu na svemu tome, a kao grad sporta imaćete maksimalnu podršku Sportskog saveza Srbije – napomenuo je Štefanek današnjim domaćinima.

Sastanku su prisustvovali i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić i direktor Javne ustanove “Sportski objekti” Bojan Mijatov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh