I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dani piva, Banatska bajka, Korzo fest i Banatske vredne ruke i tokom leta u Zrenjaninu

Zbog korona virusa poslednja tri meseca turizam je bio u drugom planu. Ova delatnost je pretrpela ozbiljan udarac. Srećom, kako epidemija jenjava tako se turizam polako oporavlja i postaje predmet interesovanja ljudi. Najpoznatije letnje gradske manifestacije u Zrenjaninu biće održane, kažu u Turističkoj organizaciji. Banatska bajka startuje 15. juna, a od polovine jula u planu su Korzo fest i Banatske vredne ruke. Jubilarni 35. Dani piva obeležiće kraj leta.

Relaksacija mera koje imaju za cilj zaštitu stanovništva od korona virusa omogućila je da se planirane gradske manifestacije tokom leta održe.

„Korona virus je turističku privredu unazadio i onemogućio joj da radi poslednja tri meseca. Zahvaljujući relaksaciji mera koje je predložio Krizni štab i usvojila Vlada Srbije mi smo uspeli da dođemo do bolje situacije za turizam. U naredna dva i po meseca pokušaćemo da odradimo manifestacije za koje smo dobili zeleno svetlo. 15. juna startuje Banatska bajka u gradskoj bašti. Ona će trajati do kraja avgusta. Pošto je sada dozvoljeno da skupovima na otvorenom prisustvuje do 1.000 ljudi mi se u to uklapamo. Imaćemo i Korzo fest i Banatske vredne ruke. To su, takođe, manifestacije od značaja za grad. One će se održati u periodu između 15. jula i 15. avgusta. Tu ćemo imati dobru priču i interesantnu programsku šemu“, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Zoran Ljubotina

Dani piva biće održani u poslednjoj nedelji avgusta

U prethodnom periodu mnogo se pričalo o tome kakva će biti sudbina najpoznatije i najposećenije manifestacije u gradu. Sada je izvesno da će Dani piva biti održani.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Ekskluzivno mogu da najavim da će biti i Dana piva. Oni će biti održani poslednje nedelje avgusta. Ne bih još da licitiram oko datuma održavanja. Još ne znamo u kom formatu će biti održana ova značajna manifestacija, sa kakvim budžetom i kojim izvođačima. O tome će se tek odlučivati. Za sada je odluka samo da se ne prekine tradicija i da se Dani piva održe. Ovo su na neki način i jubilarni Dani piva, jer se održavaju 35. put. Mi ćemo da uradimo sve što je do nas da i Zrenjaninci i gosti i svi oni koji se opredele da leto provedu u našem gradu budu zadovoljni. Da ponesu najbolje utiske odavde. Podsetiću da su Dani piva prošle godine ušli na listu evropskih festivala ove vrste“, objašnjava naš sagovornik.

„Kažem, pratimo mere struke i ispoštovaćemo sve odluke. Nadamo se da će tokom leta mere biti još više relaksirane. Zbog toga sada i ne možemo da znamo kakav će format Dana piva biti, ali će manifestacija biti obeležena“, dodaje Ljubotina.

Program Banatske bajke i Korzo festa

I dok se za Dane piva još ne zna kako će izgledati, program za ostale manifestacije u Zrenjaninu je gotovo upotpunjen.

„Program Banatske bajke podrazumeva da ponedeljkom budu muzički programi mladih umetnika, utorkom vinske priče, a sredom multimedijalne večeri. Četvrtak je i ove godine rezervisan za dečije programe. Petkom i subotom su u planu muzičke večeri. Tu će biti Milica Dosković i Bid bend Gagić i prijatelji. Nedelja je rezervisana za promociju sporta i zdravog života. Predviđene su i projekcije filmova. Korzo fest će biti sličan dosadašnjima s tim što ćemo gledati da muzički deo obogatimo nastupima afirmisanih bendova. Želimo da naši sugrađani koji budu ostali tokom leta u gradu budu zadovoljni obogaćenom ponudom. U okviru ove manifestacije imaćemo likovne kolonije, radionice za decu, muzičke nastupe, književne večeri, nastupaće KUD-ovi, biće tu i KUD Đerđef i KUD Pionir…“, precizira naš sagovornik.

Kompletan program letnjeg dešavanja u gradu moguće je pronaći na zvaničnoj stranici Turističke organizacije Zrenjanina ili na fejsbuk stranicama tih manifestacija.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh