I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Mladi Zrenjaninac napravio mobilnu aplikaciju za Dane piva

Aplikacija „Dani Piva“ na Android operativnom sistemu ima za cilj da pomogne posetiocima najmasovnije gradske manifestacije da na brz i lak način dobiju sve potrebne informacije.

Autor aplikacije je mladi Zrenjaninac, Mihajlo Radmilović, apsolvent na filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Radmilovi je programiranjem je počeo da se bavi krajem 2016. godine, u tome se pronašao i odlučio da nastavi edukaciju u tom pravcu.

Nakon pohađanja nekoliko kurseva u zrenjaninskom Startit Centru odlučio je da se usmeri na razvijanje aplikacija za android telefone.

I Taxi Zrenjanin

– Hteo sam da iskoristim znanje stečeno na game-jamu i da krenem da razvijam igre za android. Nakon savetovanja sa Milanom Milićevim, koji je bio mentor na jednom od kurseva koji sam pohađao, odlučio sam da prihvatim njegov predlog da napravim aplikaciju za Dane piva.

APLIKACIJA JE BESPLATNA I MOŽE SE ODMAH PREUZETI

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Aplikacija sadrži kompletan program Dana piva, najnovije vesti u vezi sa manifestacijom, vremensku prognozu…

– Aplikacija takođe sadrži mapu koja pruža mogućnost pronalaženja trenutne lokacije korsnika i njen prikaz u odnosu na markere koji označavaju mesto održavanja koncerata.

– Pomoću nje takođe možete direktno pozvati taksi, kao i rezervisati smeštaj. Moguće je koristiti je i bez pristupa internetu, ali je za potpuni sadržaj on neophodan, kao i dozvola da aplikacija pristupi Vašoj lokaciji.

Mihajlo posle ovog, namerava da pređe i na neke nove projekte.

– Želim da nastavim da učim i stičem nova znanja iz oblasti IT-a. Programiranje mi se toliko dopada zato što je veoma dinamično i raznovrsno, svaki dan radim na nečem novom. Programiranje nije posao koji se nauči i rutinski radi svaki dan, već je posao u kojem se konstantno uči.

On preporučuje svima koji su zainteresovani za ovu oblast, a pogotovo mladima, da odvoje par sati svog slobodnog vremena svakog dana kako bi za kratko vreme stekli vrlo vredna znanja i veštine.

Startit Centar je veoma korisna organizacija, a odnedavno imamo i centar, tj. hab u Zrenjaninu, pa eto poruke za sve ljude koji traže svoj put u programiranju da češće dolaze tamo, organizatori su uvek spremni da pomognu, imaju strpljenja i veoma su neposredni, tako da uvek uz učenje vlada opuštena atmosfera.

– U oblasti programiranja nalazi se jako puno besplatnog sadržaja za učenje online, a podrška dolazi i od iskusnih programera koji su spremni da pomognu. Moja dodatna motivacija za rad su bila i izlaganja uspešnih ljudi koji su bili pozvani na ovogodišnju Webiz konferenciju i predavanja u Startitu.

Aplikaciju „Dani Piva“, možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh