I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Čišćenje i uređenje grada pred i za vreme trajanja manifestacije Dani piva

U nedelji pred nama radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ užurbano će pripremati grad za manifestaciju Dani piva. Očistiće i urediti sve lokacije na kojima će biti izvođen program od 26. avgusta do 1. septembra. Iz ovog preduzeća najavljuju i da će tokom trajanja manifestacije pojačati rad svojih službi kako bi grad svakog dana bio čist.

Iako Dani piva počinju za nedelju dana, radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ će intenzivno raditi na uređenju grada već ovih dana. Znatno pre dolaska prvih posetilaca ove manifestacije. Cilj je, kažu u ovom preduzeću, da se Zrenjaninci predstave kao dobri domaćini. Kao i da gosti uživaju dok borave u našem gradu.

Prvenstveno će se čistiti u uređivati lokacije na kojima će biti organizovana centralna dešavanja manifestacije Dani piva. To su svakako Trg Slobode, Žitni trg, parking na Prevlaci, Trg Zorana Đinđića, Gradska bašta i ostale okolne ulice.

I Taxi Zrenjanin

„Naša Služba za održavanje javno prometnih površina, koja  brine o čistoći grada, angažovaće veći broj radnika. Biće ih 70-ak i radiće u tri smene. Znatno intenzivnije će se raditi na čišćenju i pranju centra grada po zatvaranju štandova. Takođe, intezivno čišćenje biće i u Plankert parku u kom će biti organizovane razne radionice i aktivnosti za decu. Za sređivanje grada će, osim, radnika biti korišćena i mehanizacija. I to cisterna za pranje javnih površina, dve velike čistilice Dulevo,  jedna mala čistilica, kamioni, traktori, Bob Cat, pet duvača i dva usisivača za uklanjanje pikavaca i sitnog otpada“, kaže Danijela Tančić, menadžer za odnose sa javnošću JKP “Čistoća i zelenilo”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom manifestacije Dani piva količina smeća u centru grada se poveća i do šet puta

„Za ovu priliku preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera zapremine 1,1 m3. Veći broj kontejnera biće postavljen na Žitnom trgu, Trgu Slobode i parkingu na Prevlaci. Oni će se prazniti dva puta dnevno. Na Žitnom trgu i Trgu Slobode biće postavljeni i žičani kontejneri i  žičane korpe za odlaganje komunalnog otpada. Ovi kontejneri i korpe će se, takođe, prazniti više puta dnevno, kao i po završetku rada štandova. Dežurne ekipe, koju čine 3-4 radnika, će uz angažovanje kamiona biti spremne da reaguju i na hitne intervencije u toku dana svuda gde se za to ukaže potreba. Tokom manifestacije Dani piva, prošle godine iznosilo se između 70-80 m3 smeća dnevno, što je mnogo više u odnosu na redovne dane. Kada u gradu nema manifestacija iz kompletnog centra se dnevno iznese do 15 m3 smeća“, objašnjava naša sagovornica.

Po završetku manifestacije Dani Piva, radnicima JKP „Čistoća i zelenilo“ će biti potrebno dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu. Iz ovog preduzeća stižu apeli Zrenjanincima i njihovim gostima da vode računa o higijeni u gradu. Da otpad odlažu u posude – kontejnere i korpe koje su za to predviđene i da se tako pokažu kao pravi domaćini i rado viđeni gosti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh