I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Danas zatišje pred novo cepanje neba

Apokaliptična oluja koja je protekla dva dana uznemirila i najhrabrije već sutra će nam se vratiti, najavljuju meteorolozi. Danas nas očekuje „primirje”, a pravo letnje vreme stiže tek početkom avgusta.

nebo Zrenjanin

Do petka će biti promenljivo vreme i česta pojava pljuskova i grmljavine. U noći između srede i četvrtka očekuje nas nevreme slično prekjučerašnjem. U petak će takođe biti pljuskova i grmljavine, ali manje nego u četvrtak. Od subote nas očekuje bar od četiri do pet toplih i suvih dana, a tokom avgusta biće manje pljuskova – kažu iz RHMZ-a.

Gromovi su Beograđanima uterali strah u kosti, pa je prava prilika da proverite da li je vaš stan dobro zaštićen od udara groma. Za početak, vidite da li imate gromobran. Prošetajte se oko zgrade i pronađite metalnu traku, nalik uzemljenju, iznad koje na poklopcu piše “gromobran” i ima strelicu. Ukoliko to ne uspete, zakucajte na vrata predsednika kućnog saveta i zatražite da vam pokaže projekat gromobranske instalacije i izveštaj o održavanju.

I Taxi Zrenjanin

Gromobran moraju da imaju sve stambene zgrade više od 30 metara, kao i sve institucije, tržni centri i drugi javni objekti. Privatne kuće i niže zgrade obično nemaju gromobrane, a u slučaju udara groma šteta će biti minimalna ako je dobro uzemljenje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Havarije se najčešće dešavaju u kućama koje imaju loše uzemljenje. Ako je uzemljenje u redu, verovatnoća da se nešto desi je ekstremno mala. Ni gromobran ne pruža stopostotnu zaštitu, ali smanjuje mogućnost da dođe do požara ili velikog oštećenja – objašnjavaju u EDB-u.

Autor : M. Beljan

Izvor : www.24sata.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh