I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Tradicionalna proslava Dana Vojske Srbije u zrenjaninskoj kasarni (FOTO)

Polaganjem venaca na spomen bistu Svetozara Markovića Toze i svečanim programom u zrenjaninskoj kasarni, u našem gradu je i ove godine proslavljen 23. april, Dan Vojske Republike Srbije.

Nakon intoniranja nacionalne himne u izvedbi Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra Zrenjanin i odavanjem pošte poginulim vojnicima Vojske Srbije, prisutnim gostima, članovima porodice poginulih vojnika, predstavnicima lokalne samouprave, Srednjobanatskog upravnog okruga, predstavnicima Pravoslavne i Katoličke crkve, kao i kulturnim, javnim, privrednim i privatnim institucijama i gostima, u ime domaćina obratio se načelnik Štaba komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Nikola Fatić.

I Taxi Zrenjanin

On je u svom obraćanju istakao da je vojska na ovim prostorima uvek bila i da će biti sinonim za slobodu, dostojanstvo i zaštitu svog naroda.

-Želimo da se izborimo za povraćaj sistema pravih vrednosti, poštovanja i negovanja tradicije, promenu svesti o vojsci i da uvek budemo uz narod i deo naroda – dodao je na kraju potpukovnik Fatić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Čestitajući prisutnim oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima Dan Vojske Srbije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je u svom govoru ukazao na značaj prisustva Vojske Srbije u našem gradu i istakao veoma dobru saradnju Garnizona i grada Zrenjanina.

U svečanom delu programa nastupili su pobednica literarnog konkursa Pismo vojniku“ i učenica sedmog razreda Osnovne škole Mladost“ iz Tomaševca, Anastasija Vanja Romanov, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin pod dirigentskom palicom mr Senke Milisavljević i učenica Osnovne Muzičke škole Josif Marinković“, Sanja Kuburović.

Nakon toga, pročitane su čestitke pripadnicima Vojske Srbije povodom praznika, koje su uputili čelnici države i Vojske Srbije, kao i ukazi o unapređenju, nagradama i pohvalama za pripadnike Banatske brigade.

Na kraju svečanosti dodeljene su i nagrade najmlađima, učesnicima likovnog i literarnog konkursa posvećenom Danu vojske, a zainteresovanima su prikazana i naoružanja Vojske Srbije u Zrenjaninu.

Piše: Tivadar Borbelj

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh