I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Dan Vojske Srbije svečano obeležen u zrenjaninskoj kasarni

Dan Vojske Srbije obeležen je danas prigodnom manifestacijom u zrenjaninskoj kasarni. Pripadnici Vojske Srbije, Komande za razvoj banatske brigade, priredili su najpre svečani deo – obraćanje zvanicama i umetnički program, a nakon toga na otovorenom je priređena izložba naoružanja i vojne opreme.

-Kao i drugi narodi, i naš narod ima snažna osećanja nacionalne i vojničke časti koje su izgrađivanje uz dugu, tešku, slavnu i bogatu istoriju. Njihova zavetna snaga, moć i duh traju vekovima, odolevajući brojnim iskušenjima. Vojska je na ovim prostorima oduvek bila sinonim za slobodu, dostojanstvo, i zaštitu svog naroda. Odlukom predsednika Republike Srbije, za Dan Vojske Srbije određen je 23. april. Na taj dan, sećamo se Takovskog ustanka 1815. godine koji predstavlja temelj stvaranja moderne srpske države kao i same srpske vojske. Vojska Srbije je od 2011. godine, postala je profesionalna, ali je ostala privržena tradiciji i vekovnom vojničkom iskustvu. Danas Vojska Srbije predstavlja stabilan i uređen sistem sposoban da izvrši sve zadatke.  Zbog izraženog patriotizma i požrtvovanog rada svojih pripadnika, spremna je da efikasno reaguje na sve izazove, rizike, i pretnje po bezbednost naše zemlje. Naše pripadnike krasi visok profesionalizam, a postignuti rezultati su dokaz našeg opredeljenja i visoke patriotske svesti,  rekao je danas pukovnik Živica Ognjanov, komandant Komande za razvoj banatske brigade.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.

PerSu marketi

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao dobru saradnju između grada i garnizona u Zrenjaninu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Između dve proslave, aprila prošle i ove godine, Zrenjanin je bio u centru mnogih značajnih aktivnosti Vojske Srbije. Svima nam je još u svežem sećanju sjajna vojna parada za čiju smo organizaciju dobili sve pohvale. Nije to jedina aktivnost koju smo radili zajedno. Drago mi je što opet našu decu dovodimo u kasarnu, što možemo da im pokažemo kako funkcioniše vojska, ko su naši vojnici. Moram da naglasim da sve to potvrđuje da građani Zrenjanina na jedan ozbiljan, pozitivan, pravi način, doživljavaju Vojsku Srbije. Nadam se da će pored banatske brigade ovde doći možda još neka brigada i da ćemo imati više pripadnika Vojske Srbije u našem gradu, rekao je Janjić.

Tokom svečanosti održana je i dodela nagrada pobednicima literarnog konkursa „Pismo vojniku“ i likovnog konkursa „Vojnik Vojske Srbije – moj vojnik“. Najuspešnija na literarnom konkursu bila je učenica 6. razreda škole iz Tomaševca, Anastasija Vanja Romanov.

U sklopu obeležavanja Dana Vojske Srbije, otvorene su i prostorije udruženja odnosno Organizacije Rezervnih vojnih starešina (RVS).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh