I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Belo Blato kao dobar primer poštovanja i tolerancije

Međunarodni dan tolerancije u naseljenom mestu Belo Blato i u tamošnjoj Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ predstavlja suživot ljudi unutar vrlo heterogene, ali i veoma savesne i marljive zajednice.

Kao jedna multikulturalna i višejezična zajednica, različitosti posmatraju samo kao deo opšteg i zajedničkog kulturnog i humanog nasleđa, sa ciljem negovanja i očuvanja svih donešenih vrednosti.

PerSu marketi

-Upravo te vrednosti često bivaju toliko isprepletene, da ponekad ni sami ne možemo povući jasnu granicu između nas. To i jeste suština opstanka i življenja unutar jednog društva – ne povlačiti crte razgraničenja, koja su najčešće i kamen spoticanja u razumevanju među ljudima – naglašava direktor Osnovne škole, Milan Nedeljkov.

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) ustanovila je Međunarodni dan tolerancije 1995. godine. To je dan koji se obeležava 16. novembra i treba da nas podseća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas.Tolerancija je prihvatanje bogatstva različitosti ideja i stavova, onih koji su druge nacije, vere, seksualnog opredeljenja, ili koji govore drugim jezikom. Razumeti i prihvatiti mišljenje koje je drugačije od našeg ili bilo čijeg je vrlina koja gradi zdrav i miran život unutar zajednice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pišu: M.N. i Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh