I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Dan studenata obeležen nizom manifestacija i sjajnom modnom revijom (VIDEO)

U Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu, povodom Nacionalnog dana studenata održana je tradicionalna  sportsko-kulturna manifestacija „Dani studenata Zrenjanin“.

Bila je ovo 17. godina zaredom kako naši akademci organizovano proslavljaju 4. april, dan na koji se prisećamo velikih demonstracija koje su studenti organizovali u Beogradu 1936. godine protestvujući zbog tada rastućeg fašizma.

PerSu marketi

Tokom prethodnih mesec dana studenti su se takmičili u fudbalu, košarci, odbojci, vaterpolu, pikadu i stonom tenisu. Današnji dan je samo kruna svih tih aktivnosti i drago nam je da ova lepa tradicija traje i da smo svake godine sve bolji – kaže student prodekan Dragan Lazić.

Studenti su ovaj dan kao i poslednjih nekoliko godina posebno ulepšali modnom revijom, modelima koje su sami kreirali, a posebnu notu dali su humanošću budući da će sredstva prikupljena prodajom 18 modela haljina uplatiti za lečenje dečaka Nemanje Prpe iz Čuruga. Dečak boluje od tumora moždanog stabla i mi na ovaj način nastojimo da mu olakšamo i omogućimo boravak i lečenje u Barseloni  – kaže Jelena Đukić apsolvent sa odseka odevno inženjerstvo TF „Mihajlo Pupin“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovo su najlepši momenti revije.

Proslavi Dana studenata prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Srednjebanatskog okruga, Sportskog saveza grada, vojnog garnizona i drugi. – Ono što me posebno raduje, a to čujem i od samih studenata, da nakon studija žele da ostanu u Zrenjaninu, da se tu zaposle, mnogi su čak tražili i državljanstvo ako ga nisu imali. To samo znači da naš grad postaje sve interesantnije mesto za život – kaže Saša Santovac zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Jelena Đukić – Planiram da ostanem u Zrenjaninu

Proslavu Dana Studenata iskoristili smo i kao priliku da pitamo naše akademske građane koliko su zadovoljni uslovima koje im pruža sam grad Zrenjanin. – Što se tiče prevoza mi nemamo velikih potreba ili problema kao npr. studenti u velikim gradovima. Naš studentski dom je blizu samog centra i blizu fakulteta. Što se tiče društvenog ili noćnog života on nije loš, naravno mogao bi da bude i malo življi.  Mi  kao studenti lako se i sami organizujemo i improvizujemo  po tom pitanju – kaže Jelena Đukić iz Arilja. Kakvi su vaši planovi nakon diplomiranja? Za početak planiram da ostanem u Zrenjaninu. Jako volim ljude ovog grada, jako lepo sam se uklopila, sklopila sam mnoga poznanstva, snalazim se za sada odlično i volela bih da ostanem ovde. Tako isto je i što se tiče posla, prvo ću da gledam da to bude u Zrenjaninu, a ako ne bude onda negde drugde – rekla nam je naša sagovornica.

Dragan Lazić i Jelena Đukić

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh