I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Dan studenata obeležen nizom manifestacija i sjajnom modnom revijom (VIDEO)

U Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu, povodom Nacionalnog dana studenata održana je tradicionalna  sportsko-kulturna manifestacija „Dani studenata Zrenjanin“.

Bila je ovo 17. godina zaredom kako naši akademci organizovano proslavljaju 4. april, dan na koji se prisećamo velikih demonstracija koje su studenti organizovali u Beogradu 1936. godine protestvujući zbog tada rastućeg fašizma.

Fordomanija

Tokom prethodnih mesec dana studenti su se takmičili u fudbalu, košarci, odbojci, vaterpolu, pikadu i stonom tenisu. Današnji dan je samo kruna svih tih aktivnosti i drago nam je da ova lepa tradicija traje i da smo svake godine sve bolji – kaže student prodekan Dragan Lazić.

Studenti su ovaj dan kao i poslednjih nekoliko godina posebno ulepšali modnom revijom, modelima koje su sami kreirali, a posebnu notu dali su humanošću budući da će sredstva prikupljena prodajom 18 modela haljina uplatiti za lečenje dečaka Nemanje Prpe iz Čuruga. Dečak boluje od tumora moždanog stabla i mi na ovaj način nastojimo da mu olakšamo i omogućimo boravak i lečenje u Barseloni  – kaže Jelena Đukić apsolvent sa odseka odevno inženjerstvo TF „Mihajlo Pupin“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovo su najlepši momenti revije.

Proslavi Dana studenata prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Srednjebanatskog okruga, Sportskog saveza grada, vojnog garnizona i drugi. – Ono što me posebno raduje, a to čujem i od samih studenata, da nakon studija žele da ostanu u Zrenjaninu, da se tu zaposle, mnogi su čak tražili i državljanstvo ako ga nisu imali. To samo znači da naš grad postaje sve interesantnije mesto za život – kaže Saša Santovac zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Jelena Đukić – Planiram da ostanem u Zrenjaninu

Proslavu Dana Studenata iskoristili smo i kao priliku da pitamo naše akademske građane koliko su zadovoljni uslovima koje im pruža sam grad Zrenjanin. – Što se tiče prevoza mi nemamo velikih potreba ili problema kao npr. studenti u velikim gradovima. Naš studentski dom je blizu samog centra i blizu fakulteta. Što se tiče društvenog ili noćnog života on nije loš, naravno mogao bi da bude i malo življi.  Mi  kao studenti lako se i sami organizujemo i improvizujemo  po tom pitanju – kaže Jelena Đukić iz Arilja. Kakvi su vaši planovi nakon diplomiranja? Za početak planiram da ostanem u Zrenjaninu. Jako volim ljude ovog grada, jako lepo sam se uklopila, sklopila sam mnoga poznanstva, snalazim se za sada odlično i volela bih da ostanem ovde. Tako isto je i što se tiče posla, prvo ću da gledam da to bude u Zrenjaninu, a ako ne bude onda negde drugde – rekla nam je naša sagovornica.

Dragan Lazić i Jelena Đukić

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh