I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Dan NIS-a“ na Tehničkom fakultetu – podrška mladim i talentovanim studentima

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu održan je „Dan NIS-a“, u okviru kog su studenti, učenici Visoke tehničke škole i veliki broj srednjoškolaca iz našeg grada, imali priliku da se upoznaju sa programima koje kompanija NIS više godina unazad sprovodi na ovom fakultetu.

Prisutne su najpre pozdravili dekan Tehničkog fakulteta prof. dr Dragica Radosav, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i šef katedre „Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa“ doc. dr Radoslav Mićić, nakon čega je predstavljen program „Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa“, prvi interdisciplinarni program ovakve vrste u Srbiji, čije je uvođenje na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ inicirala kompanija NIS.

Fordomanija

Govoreći o ovom programu, zamenik direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja Andrej Šibanov je izrazio zadovoljstvo što ovaj studijski program pohađa ukupno 143 studenta, od kojih tri najbolja sa ovog smera stipendira upravo njihova kompanija – Miodraga Šljapića, Peđu Dunđerskog i Milana Ludoškog.

-Uveren sam, da ćemo i u narednom periodu, zahvaljujući saradnji sa kolegama sa Tehničkog fakulteta, imati dobre inženjere, koji će svoju profesionalnu karijeru ostvariti u našoj kompaniji – izjavio je Šibanov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovom prilikom je, zahvaljujući savetniku direktora Funkcije za organizaciona pitanja za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama Snežani Lakićević, predstavljen i korporativni program NIS-a „Energija znanja“ , čiji osnovni koncept podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i van zemlje u cilju obrazovanja visokostručnih kadrova, stipendiranje najuspešnijih studenata, kao i osposobljavanje kadrova za rad u NIS-u.

Održano je i stručno predavanje u okviru kojeg je menadžer projekta za naučno-istraživački rad u kompaniji NIS, Marko Vanić, govorio na temu „Primena geofizičkih metoda u istraživanju ležišta“.

Strateško opredeljenje kompanije NIS i programa „Eneregija znanja“ jeste ulaganje u poboljšanje uslova za rad obrazovnih institucija i ustanova širom naše zemlje. U 2016. godini NIS je prva kompanija dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ za doprinos obrazovanju u Srbiji, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh