I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

„Dan mladih“ na peskari uz igre bez granica

MEĐUNARODNI DAN MLADIH obeležava se u nedelju, 12. avgusta 2012.g. u celom svetu. Cilj ovog obeležavanja je podizanje svesti građana o problemima i poboljašanju položaja mladih. Ove godine Dan mladih se obeležava pod sloganom „Uspostavljanje boljeg sveta, partnerstvo sa mladima“.

U Srbiji se Dan mladih obeležava od 2007. godine, kada je i osnovano Ministarstvo omladine i sporta.

DAN MLADIH 12.08. – PESKARA, ZRENJANIN

Fordomanija

U sklopu omladinskog projekta neformalne grupe mladih zrenjaninaca, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za mlade Zrenjanin, na gradskom kupalištu „Peskara“ i u okolini istog, u NEDELJU 12.avgusta, biće takođe obeležen ovaj dan!

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kancelarija za mlade u Zrenjaninu poziva sve mlade i sve one koji se tako osećaju, da u nedelju od 10h budu na „Peskari“ i postanu deo ove lepe priče!

Tog dana, organizovaće se:
– turnir u odbojci ( od 11h )
– turnir u fudbalu ( od 15h )
– „Igre bez granica“ ( od 17h )
– Party all the time u kafiću „BEER HOUSE“
– I JOŠ MNOOOOGOOOO TOGA…!!! :)))

A, znate li koliko vrede mladi u Srbiji?

Prosečan mladi Evropljanin sa 24 godine do sada je već završio školovanje, volontira pet sati nedeljno i ima plan kako će izgledati njegov život u narednih pet godina, pokazuju poslednje analize rađene u okviru EU.
Prosečan mladi žitelj Srbije ima 24 godine, završio je fakultet ili srednju školu i traži posao. Nema jasnu viziju kako će izgledati njegov život ni za dve, a kamo li za pet godina.

Srbija je i dalje na začelju liste zemalja sa brojem visokoobrazovanih građana i građanki dok mladi čine čak 50% od ukupnog broja nezaposlenih u Srbiji. Svaki treći student planira da, nakon što diplomira, zauvek napusti Srbiju. Procentualno najveći rast siromaštva u prethodnom periodu zabeležen je upravo kod mladih od uzrasta od 19 do 24 godine.

Neka od pitanja koja se postavljaju su: Da li i koliko mladi vrede državi Srbiji i koliko odgovarajuće institucije, mediji i javnost uvažavaju probleme i potencijale mladih? Koliko su mladi vrednovani u društvu da li uopšte postoji svest o neophodnosti društvenog konsenzusa i sveobuhvatnog pristupa rešavanju njihovih problema?

Mislite o tome….

MLADI LJUDI IMAJU ŠANSU DA PROMENE SVET I TO TREBA DA ISKORISTE, navodi se u saopštenju ove kancelarije.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh