I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Obeležen Nacionalni dan borbe protiv duvanskog dima – deca i mladi najugroženiji

Pod sloganom „Odrasli puše i mene guše“, mladi volonteri Crvenog krsta Zrenjanin i ove godine su u saradnji sa Domom zdravlja „dr Boško Vrebalov“ i Zavodom za javno zdravlje Zrenjanin, obeležili 31. januar, Nacionalni dan borbe protiv duvanskog dima.

Prema rečima dr Jelene Medić, specijaliste socijalne medicine Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, aktivnosti zdravstvenih ustanova i organizacija imaju za cilj da se još jednom skrene pažnja donosiocima odluka, stručnoj javnosti i stanovništvu, na značaj potune zabrane pušenja u zatvorenom prostoru, bez izuzetaka.

-Ovogodišnji slogan posebno naglašava opasnosti kojima su deca i mladi izloženi udisanjem duvanskog dima. Deca izložena duvanskom dimu češće obolevaju od akutnih i hroničnih upala donjih respiratornih puteva, infekcija srednjeg uha i imaju češće astmatične napade jačeg intenziteta – naglasila je dr Medić.

Fordomanija

Govoreći o značaju obeležavanja ovog dana, Boris Vojinov, stručni saradnik Crvenog krsta Zrenjanin, rekao je za naš portal da volonteri edukativnim predavanjima žele da skrenu pažnju javnosti, a pre svega roditeljima, da zajedno pokušaju da promene svest i da svojoj deci omoguće udisaj čistog vazduha.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predavanje za učenike osnovnih i srednjih škola održala je mlada volonterka Crvenog krsta i učenica Zrenjaninske gimnazije, Srđana Tucić, dok je zaključak na današnju temu i odgovore na pitanja dala dr Bojana Vještica, specijalista socijalne medicine Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov”.

Nakon predavanja, članovi Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin, zajedno sa svojim saradnicima, pružili su dodatne informacije sugrađanima i u centru grada sproveli nekoliko anketa na temu pušenja.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh