I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Đaci EGŠ „Nikola Tesla“ uspešni na svim takmičenjima

Đaci EGŠ „Nikola Tesla“ iz Zrenjanina su na poslednjih nekoliko takmičenja iz raznih oblasti ostvarili sjajne rezultate i obogatili svoju školu sa više medalja.

Učenik 3. razreda na smeru elektrotehničar energetike Vladimir Kovačević  na 22. Pokrajinskom takmičenju elektrotehničkih škola održanom u ETŠ „M. Pupin“ u Novom Sadu osvojio je prvo mesto iz predmeta energetska elektronika i plasirao se na Republičko takmičenje koje se 28. maja održava u Prokuplju. Ovi rezultati ne bi bili mogući i bez asistencije, volje i strpljenja profesorice Čavić koja nas je pripremala – rekao je Kovačević.  Kristijan Puja na istom takmičenju osvojio je treće mesto iz predmeta elektronika.

tesla-djaci

Kristijan Puja, prof. Aleksandra Čavić i Vladimir Kovačević

PerSu marketi

U isto vreme u OŠ „J. J. Zmaj“ održavalo se takmičenje iz robotike. Budući da nisam mogao u isto vreme da budem na dva mesta moj drug Tibor Tapai prezentovao je moj rad kojim sam osvojio prvo mesto. U pitanju je brod na daljinsko upravljanje koji je namenjen hranjenju ribe – rekao je za naš portal svestrani  Kristijan Puja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

tesla-izum

Rad Kristijana Puje – prvo mesto na takmičenju iz robotike

Pripreme za takmičenje počele su još u prvom polugodištu jer se test sastoji iz teoretskih pitanja i većeg broja zadataka. Od takmičara se očekuje viši nivo znanja nego u redovnoj nastavi. Vladimir Kovačević i  Kristijan Puja su od početka pokazali veliku volju i želju da uče i nije im bilo teško da ostaju duže na časovima tako da mi je bilo veliko zadovoljstvo da radim sa njima. I inače su skroz odlični đaci – rekla je prof Aleksandra Čavić o svojim đacima.

Učenik 4. razreda Aleksandar Krnjajić na smeru arhitektonski tehničar na Republičkom takmičenju u Subotici na kom je učestvovalo 27 škola osvojio je drugo mesto iz predmeta Organizacija građenja. Predmet se bavi svim administrativnim aspektima u građevinarstvu, a od zadataka smo rešavali  mrežni plan, izračunavanje cene koštanja objekta i proračun građevinskih mašina – kaže Krnjajić.  Zlatko Slivka takmičio se iz predmeta Primena računara u građevinarstvu i programa AutoCAD i osvojio treće mesto. Mentori ove dvojice primernih učenika su bili nastavnici Verica Šuput i Zlatko Radanović. Mislim da je važno da napomenem da je prvo mesto osvojio Beograd koji ima desetak odeljenja arhitektonskih tehničara, dok mi imamo samo jedno pa je samim  tim naš uspeh i veći – rekao je Aleksandar Krnjajić za naš portal.

krnjajic

Aleksandar Krnjajić

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh