I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Da živi duh Svetog Save – Svečana akademija održana u Melencima

U organizaciji Srpske Pravoslavne Crkvene opštine Melenci i Crkvene omladinske organizacije „Sveti Sava” Melenci održana je svečana Svetosavska akademija.

Na skroman, prigodan i dostojanstven način obeležen je dan jednog od najvećih Srpskih Svetitelja, veliki praznik za svakog Srbina, za svakog pravoslavca, svetosavca, dan princa Srbije, dan Rastka Nemanjića, Svetog Save.

– Vođeni smo zavetom Rastka Nemanjića te smo 2018. leta Gospodnjeg organizovali prvu veliku Svetosavku Akademiju. Na taj način  približavamo svim ljudima iz Melenaca duh Svetosavlja i prelep zavet koji nam je ostavio princ Rastko, a to je negovanje naše vere,tradicije i duha Srpskog naroda – kažu u omladinskoj organizaciji „Sveti Sava“.

I Taxi Zrenjanin

Tokom ovih nekoliko godina pa tako i ove večeri pred velikim brojem posetilaca predstavila su se dva kulturno umetnička društva, deca crkvenog hora „Sveta mati Angelina“, KUD „Kolo“ Melenci, ženskicrkveni  hor „Arhangel Mihailo“, deca iz OŠ „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca kao i  Ljiljana Protić solo izvođač – harmonika.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na svečanoj akademiji su dodeljene povelje istaknutim pojedincima ili kolektivima koji svojim radom i rezultatima pronose ime mesta i države na svim meridijanima. Povelja se dodeljuje kao primer i uzor mlađim naraštajima.

Nagrađeni su: Radoslava Bačikin, specijalista fizijatrije lekar u banji Rusanda, Jasmina Trifunjagić, specijalista dečije neurologije, Damir Grošin, doktorand sociologije, Dušan Marjanski, informatičar i saradnik u nastavi na katedri za informac.tehnologije u N. Sadu, Ksenija Vojinov, master književnosti. Dodeljena je i povelja za junaka našeg doba. Dobila ju je učiteljica Zorica Lakatuš, koja se izborila sa opakom bolešću.

Organizatori su iskazali zahvalnost Banji Rusandi, Vojsci Republike Srbije garnizon Zrenjanin, OŠ „Dr. Boško Vrebalov“ Melenci za nesebično zalaganje i pomoć u organizaciji. – Nadamo se da svojim radom i angažovanjem doprinosimo  u svojoj misiji i viziji, da održimo zavet koji nam je ostavio princ Rastko, a što je  najvažnije da  deca, naše blago prepoznaju taj zavet i spremna su da ga neguju i prenose budućim naraštajima! Velika je ova naša sveta Srbija kada ima ovakvu omladinu, omladinu koja voli i poštuje svoju veru, tradiciju i svaki grumen zemlje Nemanjića, Obilića, Hrebeljanovića! Živela Srbija!

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh