I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Da li je Zrenjanin novi raj za nekretnine?

Mnogi parametri pokazuju da je tržište nekretnina u Zrenjaninu doživelo pravu espanziju. Ovo se pogotovo odnosi na broj novoizgrađenih stanova. Sa 38 miliona evra ukupnog prometa na tržištu nekretnina, koliko je Zrenjanin prihodovao prošle godine, najveći banatski grad pripada gornjem delu tabele po prometu nekretnina uzimajući u obzir sve gradove u Srbiji.

Dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta dodatno je proširilo tržište novogradnje u ovom gradu, a veliki broj novoizgrađenih stanova uticao je i da cene stanogradnje porastu.

Sajt za oglašavanje nekretnina 4zida.rs prikazuje kako se kreću prosečne cene kvadrata oglašenih kuća i stanova u starogradnji, te smo istražili kako se kreću cene nekretnina u Zrenjaninu.

I Taxi Zrenjanin

Ako posmatramo ceo grad, vidimo da je prosečni kvadrat oglašenih stanova u starogradnji 589 evra. Interesantno je da od polovine 2019. godine cena kvadrata stanova u Zrenjaninu raste. Najskuplja naselja jesu Lesnina (706 evra/m2) i naselje Brigadira Ristića (640 evra/m2). Neznatno niže cene su na 4. julu i u zgradama u starom delu Bagljaša.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ako ste ljubitelj kuća, obradovaće vas informacija da su kuće u Zrenjaninu znatno povoljnije nego stanovi. Tako je prosečna cena kvadrata oglašenih kuća na sajtu 4zida.rs 338 evra. Najskuplje su one u Centru (403 evra/m2), na Zelenom polju (347 evra/m2), u naselju Dolji (342 evra/m2), kao i na Bagljašu (341 evro/m2), a najjeftinije kuće koje se prodaju su u Mužlji (237 evra/m2) i oko bolnice (257 evra/m2).

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, najskuplja kuća u Zrenjaninu u 2019. godini prodata je za nešto više od 85.000 evra. Ako posmatramo opštine susedne zrenjaninskoj, vidimo da je najskuplja kuća u Žitištu prošle godine plaćena je 30.000 evra, u Novoj Crnji 20.000, u Novom Bečeju 42.000 evra, a u Sečnju samo 18.000 evra.

Novogradnja vrlo aktivna

U Zrenjaninu je trenutno aktivno oko sedam gradilišta, a još nekoliko ih je u pripremi. Na sajtu grada Zrenjanina navodi se da će do kraja ove godine biti izgrađeno ukupno oko 400 stanova. Interesantno je da gradnja na ovim objektima nije stala čak ni tokom vanrednog stanja, a investitori su se potrudili da poštuju sve zakonske i bezbednosno-zdravstvene mere.

Ako uzmemo u obzir i činjenicu da je nedavno kineska kompanija Šendog Internešenal Ekonomik end Tehnikal raspisala tender za idejni projekat auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, može se očekivati da će dobrom povezanošću sa Beogradom i Novim Sadom, Zrenjanin doživeti ekspanziju, pogotovo na tržištu nekretnina.

Izvor: 4zida.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh