I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Cvetna bašta Rozalije Molnar šareni se i usred zime (FOTO)

Tokom tmurnih i hladnih zimskih dana kada uglavnom prevladava siva boja, a osim led rasvete teško da možemo da vidimo prirodne crvene ili narandžaste nijanse, pogled i pažnju privlači jedna bašta u naselju Mužlja.

Kao kontrast ledenim temperaturama, a nedavno i obilnom snegu, u sigurnosti dela porodične kuće Molnarovih ograđenog staklom, uživa nekoliko desetina vrsta biljaka. Gospođa Rozalija, kako sama kaže, ceo život se bavi ovom vrstom hobija, pa joj i danas uz dosta drugih obaveza nije teško da deo svog slobodnog vremena posveti nezi cveća i drugog ukrasnog bilja.

– Ja to jako volim i svaki dan odvojim po pola sata, sat vremena, kako kad, jer da bi cveće uspelo, moraš da ga voliš. Kao i sve ostalo u životu. Evo i ovih prazničnih dana, kada je bilo mnogo obaveza kako u kući tako i u Udruženju žena pri MZ „Mužlja“, uvek se nađe neko vreme koje se posveti nečem što te zapravo opusti, odmori i oplemenjuje – kaže gospođa Rozalija.

I Taxi Zrenjanin

Prelep kontrast u odnosu na spoljašnje uslove – nedavni sneg

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U ovoj maloj oazi lepše i toplije dane čeka toliko vrsta biljaka da to ni sama vlasnica ne zna, čak i ne pokušava da sve zapamti. Jednim pogledom vidimo da tu ima orhideja, kaktusa, muškatli, „adama“, palmi…

– Volim sve što je zeleno – kaže kratko i jednostavno naša domaćica.

Dok je napolju debeli minus biljke i njihova vlasnica uživaju

Gospođa Rozalija Molnar aktivna je i u Udruženju žena MZ „Mužlja“. Nedavno su povodom praznika organizovale tradicionalnu humanitarnu akciju.

–  U ovom delu godine se organizujemo tako što ispečemo kolače ili već nešto slično i sva sredstva koja prikupimo prodajom, preko crkve, raspodelimo onima kojima je to potrebno.

„Ušuškani“ čekaju toplije dane 

Ovakav radni odmor deo je svakodnevnog rituala

Prizor koji ulepšava dan mnogim prolaznicima

 – Slično okruženje imala sam i u kući gde sam pre živela i bilo mi je jako žao što nije bilo mogućnosti da se sve prenese ovde. Sa biljkama je kao i sa decom, nemoguće je da vam sad kažem koja mi je najdraža – zaključila je gospođa Molnar.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh