I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin: Zalihe krvi su izuzetno niske

Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

– Uzevši u obzir da je prethodna akcija bila u petak i da je danas vanredna akcija, možemo reći da je broj dobrovoljnih davalaca krvi zadovoljavajući, rekla je Jelena Domjeskov – samostalni stručni saradnik u Crvenom krstu Zrenjanin.

Napominje da su zalihe krvi u ovom periodu izuzetno niske, a da tome doprinosi sezona godišnjih odmora i visoke temperature zbog čega je smanjen i odziv dobrovoljnih davalaca krvi.

I Taxi Zrenjanin

–  Naravno, nama je svaka jedinica krvi dragocena. Bolnice sada rade punim kapacitetom, a operacije se izvode bez ikakvih prekida. Prethodna godina je, zbog čitave situacije sa pandemijom, napravila veliki zastoj. Stoga, ove godine se trudimo da sve nadoknadimo i zakazuje se više operacija nego uobičajno, navela je Domjeskova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Podsetila je na to da je dobrovoljno davalaštvo krvi opšti interes svih naših sugraćana, jer je u interesu svih da zdravstvene ustanove nesmetano funkcionišu i  da svako od nas dobije odgovarajuću zdravstvenu zaštitu.

– Vanrednim akcijama nastojimo da zalihe krvi nekako nadoknadimo i da ih stabilizujemo kako bi ih bilo dovoljno za sve. Dnevno je potrebno oko 200, a mi uspemo da sakupimo izmedju 110 i 150 jedinica. Sve zavisi od doba godine, dana kada se akcije organizuju, kao i od termina, objašnjava Jelena Domjeskov.

Ističe da su uloženi svi napori kako bi se dobrovoljnim davaocima krvi izašlo u susret i omogućio im se veći broj akcija u različitim terminima.

– Svaka njihova sugestija nam je svakako dragocena. Ukoliko smatrju da bismo mogli efikasnije da radimo po ovom pitanju, tu smo za sve sugestije i naravno tu smo za njih.

Dobrovoljo davanja krvi za sledeću nedelju:

– Redovna akcija

25. agusta Crveni krst Zrenjanin 08:00 – 12:00

– Vanredne akcija:

23. avgust na Gradskom bazenu 16:00 – 19:00

28. avgust Trg slobode 10:00 – 14:00

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh