I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Crveni krst uči decu kako da reaguju u opasnim situacijama

Kako bi se svest o važnosti smanjenja rizika i ublažavanja posledica od elementernih nepogoda i drugih opasnosti razvila među našim najmlađim sugrađanima, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin realizovali su u prethodnom periodu nekoliko vršnjačkih edukacija i radionica sa učenicima osnovnih škola.

Tematske oblasti koje se obrađuju sa decom jesu opšta bezbednost, zaštita životne sredine, poplave, opasnosti u domaćinstvu, požari, zemljotresi i mnogi drugi.

Radionice se realizuju kroz igrolike aktivnosti sa edukovanim volonterima, a nakon završetka svih tematskih celina, sa učenicima se rade realistične vežbe evakuacije iz škole i mini kviz znanja.

PerSu marketi

 „SIGURNIJE ŠKOLE, OTPORNIJE ZAJEDNICE“ – PROJEKAT OD IZUZETNE VAŽNOSTI

Od aprila meseca, edukovani volonteri Crvenog krsta Zrenjanin započeli su realizaciju projekta pod nazivom „Sigurnije škole, otpornije zajednice“ sa Osnovnom školom „Petar Petrović Njegoš“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za blizu 1200 đaka ove prosvetne ustanove održana su predavanja na temu „Poziv hitnim službama, porodični plan evakuacije i komunikacije“.

Prethodno je na obeležavanju dana škole učenicima kroz razne obrazovne aktivnosti predstavljeno kako izgleda i čemu služi plan evakuacije, posle čega su deca crtala plan evakuacije iz svojih kuća ili stana, prikazali pravilno ponašanja na kupalištima i slično.

U subotu, 9. juna, sa početkom u 9h, Crveni krst Zrenjanin i Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ u saradnji sa Vatrogasno spasilačkim bataljonom u Zrenjaninu, izvešće vežbu evakuacije učenika u slučaju požara i pružanja prve pomoći povređenim učenicima.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh