I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Čokoladno organsko mleko od početka godine osvaja domaće tržište

Sve više čujemo da ljudi počinju da vode računa o tome šta jedu i piju. Tražnja za organskom hranom raste iz godine u godinu. I to ne samo u svetu, već i u Srbiji. Istina, onoliko koliko to dozvoljavaju standard građana i kućni budžet. Potrošači koji konzumiraju organsku hranu, žele što raznovrsniju ponudu proizvoda. Tako se početkom godine na tržištu pojavilo čokoladno organsko mleko. Proizvođači kažu da su reakcije kupaca iznad očekivanja. To se potvrdilo i na predstavljanju tokom trajanja Sajma poljoprivrede.

Organsko mleko se već godinama prodaje na domaćem tržištu. Uglavnom stiže sa organske farme u Čurugu. Međutim, od januara ove godine u prodavnicama je moguće kupiti i čokoladno organsko mleko.

“Interesovanje potrošača za čokoladnim organskim mlekom je izuzetno. Čokoladno organsko mleko je jedna nova kategorija i novi segment u ponudi mlečnih proizvoda. Na tržištu su već neko vreme u ponudi organsko sveže i dugotrajno mleko. Ta bela mleka. Svi sastojci čokoladnog organskog mleka su organskog porekla. I kakao i čokolada i šećer. Organsko mleko je osnova naravno. Ovo je jedan proizvod koji su potrošači odmah prihvatili. Svakog dana se širi broj naših kupaca i potrošača. Od početka godine smo zastupljeni u svim većim trgovinskim lancima i u velikom broju lokalnih prodavnica. Plan nam je da do nove godine budemo zastupljeni u 5.000 maloprodajnih objekata“, kaže Dragan Aleksandrić, menadžer prodaje kompanije Bio panon.

I Taxi Zrenjanin

Dragan Aleksandrić

„Imamo planove i za izvoz. Pre svega, u zemlje regiona, u Rusiju i EU. Imamo sve sertifikate i dozvole za izvoz. Ali, u prvoj godini nam je cilj da pokrijemo domaće tržište, pa tek posle toga da se baziramo na izvoz“, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za čokoladno organsko mleko se koriste sirovine koje su proverene i sertifikovane kao organske

Deo sirovina za čokoladno organsko mleko se proizvodi u Srbiji, a deo, ipak, mora da se uveze.

„Organska sirovina je u vlasništvu kompanije koja je suvlasnik naše mlekare. Imamo našu farmu u Čurugu sa dnevnom proizvodnjom od oko 20.000 litara organskog mleka. Na njoj ima oko 2.000 muznih grla. Organski kakao, organsku čokoladu i organski šećer uvozimo. Reč je o sertifikovanim proizvodima. Zato smo i malo kasnije izašli na tržište sa čokoladnim organskim mlekom, jer smo tražili dobavljače sirovina sa svim neophodnim dozvolama, sertifikatima i proverama. Tek kada smo to obezbedili napravili smo proizvod koji je 100 posto organski“, kaže Aleksandrić.

Na tržištu se organsko mleko proizvedeno na farmi u Čurugu može naći u različitim pakovanjima.

„Na tržištu smo zastupljeni sa svežim i dugotrajnim organskim mlekom u pakovanju od jednog litra. Kada je reč o organskom čokoladnom mleku ono se prodaje u pakovanjima od 0,2, 0,25 i 0,75 litara. Cena našeg organskog mleka je oko 20 posto veća od cene sličnih konvencionalnih proizvoda. To je izuzetno povoljno u odnosu na cene organskih proizvoda u okruženju, Evropi i svetu. Cena organskog svežeg mleka na tržištu ide od 125 do 140 dinara. Organsko dugotrajno mleko košta od 130 do 150 dinara. Čokoladno organsko mleko košta od 40 do 145 dinara u zavisnosti od pakovanja“, precizira naš sagovornik.

Organska proizvodnja zahvata sve veći deo globalne poljoprivrede. Razlog je taj što je hrana koja se na ovaj način proizvodi ekološki zdravija, jer nije hemijski tretirana. Uz to, stručnjaci redovno ističu da su kvalitet i sadržaj hranjivih sastojaka značajno viši kod organskih, nego kod proizvoda iz konvencionalne proizvodnje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh