I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Članovi KUD „Dr Borislav Jankulov“ iz Jaše Tomić neumorno rade

Članovi Kulturno umetničkog društva “Dr Borislav Jankulov” iz Jaše Tomić neumorno rade. U realizaciji zacrtanih planova ni korona ih nije omela.

Jedna od prvih akcija od kako je izabrano novo rukovodstvo bilo je uređenje prostorija Doma kulture koje je KUD od mesne zajednice dobio  na upravljanje.

– Radimo na mnogim poljima i ponovo pokrećemo sve sekcije koje su nekada bile najbolje, ne samo u našoj opštini nego i regionu. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći i podršci od strane lokalne samouprave, Mesne zajednice, OŠ „Stevan Aleksić“, Udruženja žena “Žuta ruža” iz Busenja i SZR “Kitanović enterijer” uspevamo da realizujemo sve naše planove – kaže Danijela Parivodić predsednica KUD “Dr Borislav Jankulov” .

I Taxi Zrenjanin

Opština Sečanj obezbedila je sredstva za postavljanje novih zavesa kao i farbanje bine, dok je  Dragan Kitanović iz SZR „Kitanović enterijer“  pomogao u izradi i montaži zavesa i mnogih drugih poslova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OŠ „Stevan Aleksić“ donirala je stolove, a fotelje Udruženje žena “Žuta ruža”. Takođe kupljena je nova nošnja za Šumadiju. Jedan set tamburica i kontra bas su odnešeni na popravku – pojašnjava gđa Parivodić.

Folklorna sekcija ovog KUD-a ima tri grupe koje broje po dvadesetoro dece, a osnovana je i nova ritmička sekcija  džez baleta. Njima se upravo šiju suknjice.

Nikola Bredšnajder ujedno i zamenik predsednika KUD-a uveliko sprema novu pozorišnu predstavu za koju je scenografija u finalnoj fazi izrade.

Dolaskom lepšeg vremena što se željno iščekuje  počeće i  sređivanje bašte za decu i uređenje prostora za letnji bioskop. Rukovodstvo sa Danijelom Parivodić predsednicom, Nikolom Bredšnajder zamenikom i Jelenom Popara sekretaricom se nada da će se uskoro normalizovati trenutno stanje sa koronom kako bi pokrenuli i kreativne radionice.

izvor: NMR info

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh