I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Dobre Vesti našeg grada

Članovi Gradskog veća dostupni građanima

Novi saziv Gradskog veća grada Zrenjanina, među prvim aktivnostima, oformilo je kancelariju za prijem građana.  “Otvorena vrata” Gradskog veća iskoristili smo u svojstvu novinara sa namerom da saznamo da li su građani ovu opciju prihvatili kao olakšavajuću okolnost da reše svoje probleme.

Dva većnika koji su po današnejm rasporedu bila dežurna – Dr Boban Đukanović, zadužen za resor zdravstva i Dragiša Albulj zadužen za imovinu,  kažu da je odziv sugrađana veliki i da se najčešće radi o socijalnim problemima ali da ne zaostaju ni zahtevi druge prirode.
Ispred kancelarije zatekli smo sugrađanina koji je došao da potraži pomoć oko kredita za poljoprivredu. U tom slučaju, ukoliko nisu prisutni većnici zaduženi  za nadležni resor, građani se ne vraćaju, već se zahtev ipak prima i prosleđuje članu Gradskog veća nadređenom za traženu oblast. U današnjem slučaju, pitanje za poljoprivredu biće prosleđeno većniku Milanu Repiji, koji će u narednom periodu tražiti odgovor i rešenje.

Članovi Gradskog veća odgovaraju na sva pitanja građana

Fordomanija

– Što se tiče zdravstva, to su uglavnom zastupljeni problemi materijalne prirode. Upravo imamo jednu devojčicu kojoj je neophodan slušni aprat  koji košts 622.000 dinara. O tome sam napravio službenu belešku i pokušaćemo da preko grada, humanitarnih fondova i eventualno i nekom akcijom, pomognemo ovom detetu, nastavlja dr Đukanović.
On dalje pokazuje i zahtev za Banju Rusandu koji je takođe donet njemu kao članu Gradskog veća. Informisao nas je i o kampanji koja je pokrenuta od strane Ministarstva i pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i jednog humanitarnog fonda zahvaljujući kojoj bi uz sufinansiranje grada osnovnoškolci terbali da dobiju aparate za suvo pranje ruku u školama koje pohađaju.
–  Ima dosta posla, nadovezuje se na razgovor Dragiša Albulj. U njegov resor imovine grada Zrenjanina spadaju i legalizacija, restitucija, održavanje objekata, poslovnih prostora, predškolskih ustanova i škola. Njemu je pripao i resor inspekcijskih službi – građevinske i komunalne.
– Trenutno se radi upis javne svojine. Do sada je to bilo vlasništvo Republike Srbije. Od Republičke agencije za imovinu traži se informacija da li se radi o javnoj svojini koja je predmet restitucije i ukoliko nije – ona se onda uknjižava. Upis traje do 2014. godine i komisija na nivou opštine je formirana, saznajemo od Albulja.
Ovaj većnik nije mogao da izdvoji zbog čega ljudi najviše dolaze, ali kaže da ima puno raznih pojedinačnih problema koji se tiču legalizacije, bespravne izgradnje i urušavnja starijih objekata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kancelarija za prijem građana nalazi se u Gradskoj kući

I drugi članovi Gradskog veća imaju brojne posete u toku jednog dana – kod Dragana Šašića je najveća gužva jer se bavi resorom za  socijalna pitanja. Imali smo priliku da se uverimo i da je kod Zlatane Ankić zadužene za sport, omladinu i evropske integracije i Dubravke Bengin koja je zadužena za kulturu, obrazovanje, nacionalne manjine i verske zajednice – uvek neko u kancelariji. Sa  Milanom Repijom zaduženim za poljoprivredu i mesne zajednice  i Radišom Dupljanovićem koji vodi resor privrede, preduzetništva i turizma – razgovaraćemo u narednom periodu.
Prijem građana moguć je svakog radnog  dana, u kancelariji broj 102 od 10 do 12 časova, uz obavezno prethodno zakazivanje putem broja telefona 023/ 315-0-200 radi izbegavanja nastanka gužve i čekanja, budući da je interesovanje izuzetno veliko.

PONEDELJAK – Dragan Šašić, socijalna politika
UTORAK –  Milan Repija, poljoprivreda i mesne zajednice
SREDA- Zlatana Ankić,  sport, resor za mlade, resor regionalne sradnje i resor evropskih integracija i Dubravka  Bengin Bukovan – kultura, obrazovanje, nacionalne manjine i verske zajednice
ČETVRTAK – Dragiša Albulj- resor imovine grada Zrenjanina
PETAK  – Radiša Dupljanović – privreda, preduzetništvo i turizam

Pored navedenih većnika, članovi Gradskog veća  su i gradonačelnik Ivan Bošnjak i njegov zamenik Čedomir Janjić, dok je sekretar Ana Kovački.

Prijemom u otvorenoj kancelariji omogućeno je da svaki građanin direktno iznese svoje potrebe nadležnima, koji će u saradnji sa stručnim službama raditi na rešavanju problema.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh