I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Cisterne sa rastvorom za dezinfekciju 27. aprila ponovo na 4 lokacije

U proteklih 10-tak dana na četiri lokacije u gradu građani su iz postavljenih cisterni zapremine 1000 litara mogli da se besplatno snabdeju dezinfekcionim rastvorom u količini od po dva litra po porodici dnevno. 

Cisterne za besplatno točenje dezinfekcionog rastvora grad je postavio na četiri javne lokacije: ispred mesnih zajednica na Bagljašu, početku Gimnazijske ulice kod hotela “Vojvodina”, u Ulici Marka Oreškovića ispred zgrade „Lesnina“ i kod Mesne zajednice “Zeleno polje”. U cisternama je rastvor namenjen dezinfekciji različitih površina u domaćinstvima.

Radi se o pripremljenom dvoprocentnom rastvoru biocidnog sredstva “Grund mirea 475“, u kojem je aktivna supstanca vodonik-peroksid, koji se koristi kao dezinfekcijsko sredstvo u domaćinstvu i objektima javnog zdravlja. Gradska jedinica civilne zaštite dobija koncentrat i meša ga sa vodom, koja ne sme biti hlorisana i obezbeđuje se iz takvih bunara. Tako pripremljeno sredstvo sipa se u cisterne.

PerSu marketi

Građani se do sada snabdeli sa 12000 litara rastvora

Cisterne se redovno dopunjuju i dostupne su građanima svakodnevno, u danima kada nije na snazi potpuna zabrana kretanja, od 05-18 časova. Ukupno je do sada istočeno oko 12 hiljada litara rastvora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom predstojećeg vikenda (počev od petka 24. aprila) cisterne se neće nalaziti na navedenim lokacijama, jer se radi ojačanje nosača na kom su postavljene, ali će od ponedeljka 27. aprila ponovo biti dostupne i stajaće sve dok postoji interes i potreba građana za korišćenjem dezinfekcionog rastvora.

Preporučeno je da građani rastvor toče u količinama do dva litra, što je i istaknuto na svakoj cisterni. Kontrolu točenja vrše pripadnici Poljočuvarske službe grada Zrenjanina, Komunalne milicije i Civilne zaštite, koji se trude da u što češćim vremenskim intervalima obilaze cisterne i proveravaju količinu rastvora, kao i način točenja od strane građana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh