I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Četvrti Festival porodice protekao u kreativnoj atmosferi (FOTO)

ZrBizNet

Oko stotinu dece iz Mužlje i drugih naseljenih mesta učestvovali su i ove godine u raznovrsnim i zanimljivim programima održanim u okviru tradicionalnog, četvrtog po redu Festivala porodice.

Ovogodišnja manifestacija organizovana je u sklopu tematske godine podrške mađarskih porodica Ministarstva za nacionalnu politiku Vlade Mađarske, u pratnji kreativne grupe „HelloWood“, koji tragaju za malim zajednicama širom Karpatskog basena sa ciljem, da preko zajedničke izgradnje, stvaranja i kreativnosti, jačaju osećaj pripadnosti zajednici, a samim tim i zajednicu.

I Taxi Zrenjanin

U DVORIŠTU KATOLIČKE CRKVE POSTAVLJEN STALAK OD DRVETA ZA BICIKLE

Članovi ove kreativne grupe su u dvorištu Katoličke crkve i u fiskulturnoj sali Doma za učenike „Emaus“ učesnicima festivala priredili kreativnu radionicu, u okviru kojeg su deca, uz pomoć svojih starijih drugara, sama izgradila stalak od drveta za bicikle.

Pored toga, najmlađi su mogli da učestvuju u zanimljivim društvenim igrama, da kroz slikanje pokažu svoje umetničke talente, ali i da nauče značaj poštovanja porodice i negovanja unutarporodičnih odnosa.

Četvrti Festival porodice svojim prisustvom upriličili su predstavnica Ministarstva za nacionalnu politiku Vlade Mađarske, Virag Hajnal, predsednica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Mađara, Aniko Jeras i predsednik Nacionalnog saveta Mađara, Jene Hajnal.

Državni sekretarijat Ministarstva za nacionalnu politiku Vlade Mađarske je 2018. proglasila za godinu mađarskih porodica van granice, koja se vezuje za Godinu porodice u Mađarskoj. Cilj tematske godine jeste, da Vlada podrži mađarske porodice van matice od ranog detinjstva do starosti, u zaštićenim uslovima uz dečije lekare, psihologe, pedagoge, institucije i poslodavce.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh