I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Četvrti Festival porodice protekao u kreativnoj atmosferi (FOTO)

Oko stotinu dece iz Mužlje i drugih naseljenih mesta učestvovali su i ove godine u raznovrsnim i zanimljivim programima održanim u okviru tradicionalnog, četvrtog po redu Festivala porodice.

Ovogodišnja manifestacija organizovana je u sklopu tematske godine podrške mađarskih porodica Ministarstva za nacionalnu politiku Vlade Mađarske, u pratnji kreativne grupe „HelloWood“, koji tragaju za malim zajednicama širom Karpatskog basena sa ciljem, da preko zajedničke izgradnje, stvaranja i kreativnosti, jačaju osećaj pripadnosti zajednici, a samim tim i zajednicu.

PerSu marketi

U DVORIŠTU KATOLIČKE CRKVE POSTAVLJEN STALAK OD DRVETA ZA BICIKLE

Članovi ove kreativne grupe su u dvorištu Katoličke crkve i u fiskulturnoj sali Doma za učenike „Emaus“ učesnicima festivala priredili kreativnu radionicu, u okviru kojeg su deca, uz pomoć svojih starijih drugara, sama izgradila stalak od drveta za bicikle.

Pored toga, najmlađi su mogli da učestvuju u zanimljivim društvenim igrama, da kroz slikanje pokažu svoje umetničke talente, ali i da nauče značaj poštovanja porodice i negovanja unutarporodičnih odnosa.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Četvrti Festival porodice svojim prisustvom upriličili su predstavnica Ministarstva za nacionalnu politiku Vlade Mađarske, Virag Hajnal, predsednica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Mađara, Aniko Jeras i predsednik Nacionalnog saveta Mađara, Jene Hajnal.

Državni sekretarijat Ministarstva za nacionalnu politiku Vlade Mađarske je 2018. proglasila za godinu mađarskih porodica van granice, koja se vezuje za Godinu porodice u Mađarskoj. Cilj tematske godine jeste, da Vlada podrži mađarske porodice van matice od ranog detinjstva do starosti, u zaštićenim uslovima uz dečije lekare, psihologe, pedagoge, institucije i poslodavce.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh