I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Četvoro učenika iz Zrenjanina boravilo u kampu u Sloveniji

Četvoro učenika iz Zrenjanina boravilo je nedavno u kampu Mojca u Dolenjskim Toplicama gde su se deset dana družili sa decom iz Brčkog, Ulcinja i Zagorja. Boravak u kampu dece iz Zrenjanina organizovao je „Rotary klub“. Učenici sedmog razreda, Maša, Stefan, Marko i Mihajlo, vratili su se iz Slovenije sa pozitivnim utiscima i novim znanjem.

„Po dolasku u Sloveniju, domaćini su učenicima priredili brojna iznenađenja. Organizovan je obilazak za decu iz našeg gada, Brčkog i iz nekoliko gradova iz Slovenije, a prvo mesto je bila fabrika „E.T.I“ koja se bavi izradom elektronske opreme. Nakon toga su posetili zimsku skakaonicu na Kisovici, gde su imali priliku da gledaju skokove uživo, a posebno su bili fascnirani skakačem njihovih godina. Drugog dana boravka posetili su Bled, gde su se vozili čamcem, a zatim su rekom Ljubljanicom u prijatnoj vožnji brodom razgledali stari deo Ljubljane, glavnog grada Slovenije. Trećeg dana su se deca upustila u planinarsku avanturu, i penjala su se na najviši vrh tog dela Slovenije, Kum. Nakon planinarenja, odlaze u kamp „Mojca“, gde su boravili narednih šest dana. Poslednjeg dana roditelji i pratioci učenika imali su priliku da vide završnu priredbu koju su deca pripremila. Boravkom u ovakvoj vrsti kampa, deca se uče međusobnom poštovanju, podržavanju, kao i razumevanju različitosti, i traženju sličnosti“, izjavila Ivana Bošnjak Bošnjak, učiteljica koja je bila u ulozi pratioca dece.

PerSu marketi

Tema ovogodišnjeg kampa je bila „pčela“. Deca su naučila mnogo toga, ne samo o pčelama, nego o životu u vršnjačkoj sredini. Naučili su da koriste luk i strelu, jahali su konje, plivali u bazenu, trkali se trotinetima i brinuli o mlađim učesnicima kampa. Ni međusobno sporazumevanje im nije predstavljalo problem.

„Razgovarali smo na srpskom, slovenačkom i engleskom, a takođe i pevali pesme na nekoliko svetskih jezika. Učili smo o toleranciji i zdravoj ishrani, i trudićemo se da stečena znanja prenesemo našim vršnjacima. Rastanak je svima teško pao, jer smo se zbližili, ali obećali smo jedni drugima da ćemo ostati u kontaktu, do neke nove prilike za druženjem” – naglasio je jedan od učesnika kampa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Boravak u kampu je od strane dece i njihovih roditelja, ocenjen je veoma uspešnim, a „Rotary klub” planira da nastavi sa ovakvim aktivnostima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh