I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Četiri porodice iz Srednjobanatskog okruga dobile sredstva za kuće na selu

Završen je jedan od najatraktivnijih programa Pokrajinske vlade dodele bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća.

kuca-maja-tomic-rtv

Od 344 prijavljenih na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, 39 porodica ispunilo je uslove konkursa, pa će uskoro promeniti mesto prebivališta. Bračni parovi koji će se useliti u domove na selu, dobili su do milion dinara za njihovu kupovinu, a vrednost celog konkursa je 40 miliona dinara.

Za život na selu najviše je bilo zainteresovanih parova iz Sombora i Subotice, a najmanje iz Sente i Novog Sada. Od učesnika koji su ispunili uslove konkursa, trećina će se iseliti iz grada, dok ostali već žive na selu kao podstanari.

PerSu marketi

U Srednjobanatskom okrugu bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu dobila su četiri bračna para – Milan i Nataša Milošević sa teritorije Grada Zrenjanina (Melenci), Aleksandar Lajoš i Mariana Sente sa teritorije Opštine Žitište (Novi Itebej), Saša i Ivana Bilbija iz Opštine Sečanj (Krajišnik) i Svetozar i Smiljka Sekulić iz Opštine Novi Bečej (Kumane).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Veliki broj napuštenih kuća u Vojvodini, treba pretvoriti u njenu prednost“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i dodao da broj prijavljenih na taj konkurs razbija predrasude da niko neće da živi na selu.

– Mi imamo dokaz da 350 mladih bračnih parova u Vojvodini želi da živi na selu. Prema tome, neka više niko ne priča o tome da ne postoji niko ko ne želi da se vrati u vojvođansko selo. Očekivao sam više parova koji iz grada žele u selo, a manji broj onih koji žele da ostanu u selu ili su tamo podstanari, rekao je Vasin.

Mladi bračni parovi koji nisu prošli taj konkurs, imaće mogućnost da to ostvare u drugom, koji će biti raspisan krajem ovog meseca.

Foto: Maja Tomić (RTV)

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh