I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Čestitke i svilene bombone u centru Zrenjanina

;estitU centru grada, pored zgrade Vodotornja, poslednjih godina samo nekoliko uličnih prodavaca prodaje novogodišnje čestitke i ukrase. Pre desetak i više godina, u glavnoj ulici, naročito ispred nekadašnje robne kuće,  bilo ih je mnogo više. Ponekad je takva slika delovala haotično, podsećala na vašar, ali je istovremeno u njoj bilo praznične topline koju mnogi pamtimo.

Mnogo faktora uticalo je na smanjenje potražnje za čestitkama, naročito upotreba interneta koij je omogućio da se koristimo elektronskim čestitkama. Cena čestitki u Zrenjaninu kreće se od 10 do 80 dinara koliko koštaju dvostrane, a muzičke čestitke se mogu kupiti za 150 dinara. Prodavci za uličnim tezgama u Zrenjaninu, kažu da ipak ima građana koji ih kupuju i neguju tradicionalan vid čestitanja praznika.

Kriza je dosta uticala na ljude da se manje interesuju za novogodišnje čestitke. Cena najjeftinije čestitke je 10 dinara, a cena poštanske marke 22 dinara i tu nema računice. Ali ipak ima onih koji vole stare vrednosti i žele da vrate prošla vremena. Dolaze nam kupci svih generacija, nije pravilo da čestitke kupuju samo stariji sugrađani. Redovni su i kolekcionari koji svake godine kupuju po 20-30 čestitki sa ovogodišnjim motivima – kaže prodavačica koja u našem gradu prodaje čestitke poslednjih 10 godina.

Većina njih smatra da im je učinjena nepravda kada su pre tri godine izmešteni iz glavne ulice jer više nisu prolaznicima usput – sa trga se direktno ulazi u pešačku zonu pa prodavce neki i ne primete.

 Prodavci

PerSu marketi

Ovo je prva godina da se pred praznike na tezgama prodaju  svilene bombone, karamele, ušećerene jabuke, lizalice, orasnice, kretoš, alva.. Zanatska radnja iz Čuruga rešila je da svoje slatko umeće podeli sa Zrenjanincima, i kako kažu, ideja je sjajno prihvaćena.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

bombone

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh