I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Češki „Eurofarm“ obnavlja proizvodnju u Jugoremediji ?

„Jugoremedija“ neće bankrotirati već će obnoviti proizvodnju zahvaljujući planu reorganizacije Hipo Alpe Adrija banke i „Eurofarma”, saznaju „Novosti“.

Zrenjaninska fabrika lekova „Jugoremedija“ u stečaju neće bankrotirati i otići „na doboš“ već će, prema pisanju „Večernjih novosti“, u njenim pogonima još ovog leta biti obnovljena proizvodnja.

lekovi jugoremedija

Kako saznaje ovaj list, Hipo Alpe Adrija banka i farmaceutska kompanija „Eurofarm“ iz Praga, iza koje stoji češko-američki investicioni fond, sačinili su plan reorganizacije o kojem će se raspravljati na ročištu u Privrednom sudu u Zrenjaninu, zakazanom za 29. jul. To je potvrdio i stečajni upravnik Radovan Savić, koji je odustao od namere da podnese svoj plan zajedno sa slovačkom „Imunom“.

PerSu marketi

Kako bankari i češki konzorcijum imaju dovoljan procenat potraživanja, potpuno je izvesno da će dobiti saglasnost poverilaca za sprovođenje plana reorganizacije. To će praktično značiti izlazak „Jugoremedije“ iz stečaja i početak života novog preduzeća, odnosno obnovu proizvodnje medikamenata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ona je u „Jugoremediji“ obustavljena još 2011., a stečaj je otvoren decembra 2012. na zahtev bankara zbog duga od 1,7 miliona evra. Na poslednjem poverilačkom ročištu ovog proleća, utvrđeno je da ukupna vrednost fabrike iznosi 2,2 milijarde dinara, a obaveze 2,6 milijardi. I pored razlike od 400 miliona dinara, ocenjeno je da nije potrebno proglašavati bankrot, a sada je spas stigao u planu reorganizacije.

Izvor : Novosti.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh