I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Čeka nas petodnevno zahlađenje

Izuzetno toplo biće biće danas i sutra – do 22 stepena. Nakon toga očekuje nas pad temperature koji će trajati samo nekoliko dana.

Pravo prolećno vreme sa temperaturama između 15 i 22 stepeni očekuje se da će potrajati do srede. Od četvrtka sledi naoblačenje, ponegde sa kišom.

prolece

– Oblačnost će trajati četiri do pet dana. Temperatura će biti u padu, ali se neće spuštati ispod 10 stepeni. Od sledeće nedelje, tačnije od ponedeljka, 24. februara, stiže zahlađenje, kada će prosečna temperatura biti od šest do sedam stepeni Celzijusa. U tim danima je tokom noći moguć i mraz. Međutim, od prave zime zasada nema nagoveštaja. Hladni dani trajaće nekoliko dana i nakon toga opet nam predstoji porast temperature – priča za “Blic” Nedeljko Todorović, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

PerSu marketi

Česte oscilacije temperature, gde iz toplog ulazimo u hladno vreme, pa opet u toplo, najviše utiču na hronične bolesnika, ali na promenu vremena reaguju čak i relativno zdravi, mlađi ljudi. Najčešće tegobe koje nastaju zbog vremenskih oscilacija su umor, promena raspoloženja, smanjena koncentracija, nesanica, problem sa pritiskom, reumatski bolovi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Nisu svi ljudi isti. Neki vremenske promene podnose lakše, neki burnije, ali čak ni oni zdravi nisu imuni na ovakve promene. Meteorološke prilike imaju uticaj na zdrave ljude, pogotovu kada iz hladnog prelazimo u toplo vreme. Ako je temperatura niska, dolazi do naglog povećanja krvnog pritiska, lupanja srca, glavobolje i nesanice, i to obično traje nekoliko dana dok se organizam ne adaptira – objašnjava dr Nada Macura iz Hitne pomoći.

Ovo vreme nepovoljno utiče i na zasađene kulture, a pogotovu na one koje će se tek na proleće posejati. Agroekonomski analitičar Milan Prostran objašnjava da će se problem sa vlagom ozbiljno odraziti na ovogodišnju proizvodnju, a posebno na suncokret, kukuruz, soju, šećernu repu, povrće, koje tek treba da se zasadi.

Izvor: Blic.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh