I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

„Carski pevači” ponovo u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”

Višestruko nagrađivana lutkarska predstava „Carski pevači”, naći će se ponovo na repertoaru zrenjaninskog pozorišta u sredu 14. (na srpskom) i u četvrtak 22. novembra (na mađarskom).

Prvobitno izvedena 1999. godine, predstava „Carski pevaci”, u obe jezičke izvedbe, visoko je ocenjivana ne samo na domaćoj lutkarskoj sceni, već je, prema rečima Stanka Šajtinca, „zrenjaninske lutkare ponovo postavila u žižu evropskih tokova lutkarstva”.

Značaj ove predstave ogleda se i u tome što je njome obeležena poslednja saradnja sa „velikim zadužbinarom” lutkarske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” – Srboljubom Luletom Stankovićem, koji je započeo režiju ovog komada rađenog prema poznatoj bajci braće Grim „Bremenski muzičari”, ali i po tome što su brojna pristigla priznanja bila konačna potvrda dolaska nove generacije glumaca-lutkara na kojima će počivati budućnost Lutkarske scene.

Fordomanija

Kao koreditelj koji će dovršiti režiju predstave „Carski pevaci” i nagovestiti neke druge uspešne postavke na zrenjaninskoj sceni, pojavljuje se Irena Tot, dok će kreaciju lutaka obaviti legendarni Tihomir Mačković.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U predstavi igraju: Miroslav Maćoš – Magarac, Andrija Poša – Pas, Olgiva Trbojević Kostić – Mačka; Pela; udavača Irena Tot – Petao, Snežana Popov – Miš. Inspicijent i sufler je Aleksandra Šalamon.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh