I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Priredbom “Čarolija u belom” deca iz vrtića ”Crvenkapa” dozvala Deda Mraza

Na svetu sigurno nema deteta koje se ne raduje novogodišnjim praznicima, a posebno dolasku Deda Mraza. Da bi dobili poklone koje žele mališani moraju da budu dobri čitave godine. Ipak, najintenzivnije pripreme za dolazak najpoznatijeg deke u crvenom odelu počinju od sredine novembra. Tada se pišu pisma i crtaju crteži koji se šalju u Laponiju kako bi Deda Mraz mogao da ispuni želju svakom detetu.

PerSu marketi

Deca iz vrtića “Crvenkapa” su za ovako važan događaj u njihovom životu, osim spiska želja, pripremila i priredbu “Čarolija u belom” koja je oduševila njihove roditelje, rodbinu, prijatelje, ali i Deda Mraza lično.

Za dečake mlađe i srednje grupe vrtića “Crvenkapa” ovog četvrtka moglo bi se reći da su bili pravi šmekeri, dok su devojčice bile snežne pahuljice. Svi jednako obučeni i dobro uvežbani za nastup koji su dugo pripremali. Pred njima je bio važan zadatak – da dozovu Deda Mraza koji treba da ispuni njihove najveće želje.

„I ove godine tradicionalno smo pripremili našu priredbu „Čarolija u belom“ kojoj se deca jako raduju, a naročito dolasku Deda Mraza i poklonima koje im on donosi. Priredbu smo deca, koleginice Duška Godeč, Verica Krstić, Suzana Malešević Paunov i ja pripremali 3-4 nedelje sigurno. Deca prihvataju ono što im mi kao vaspitači kažemo i pokazujemo, ali imaju i sugestije kako bi, po njima priredba mogla da bude lepša. I mi onda prihvatamo njihove predloge. Ove godine smo decu iz mlađe grupe pustili da sama osmisle neke svoje pokete za igru jer smo videli da se jako trude i da uživaju u tome da doprinesu da priredba bude što lepša“, kaže Tatjana Jovanić, vaspitač mlađe grupe.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Zvončići, zvončići zvonite kroz noć“

„Današnji nastup dece obuhvatao je plesne tačke, horsko pevanje i recitovanje. To je nešto što ovu prazničnu atmosferu čini još lepšom i vedrijom. Svi su bili jako raspoloženi i jedva su čekali i nastup i da dođe Deda Mraz. Deca zaista vole priredbe jer tu mogu da pokažu roditeljima, rođacima, prijateljima kako igraju, pevaju, recituju. Jednostavno deca vole scenu. Omiljena pesmica koju sva deca rado pevaju i to iz generacije u generaciju svakako je „Zvončići, zvončići“. Roditelji su oduševljeni priredbom. Bar mi se tako čini koliko sam uspela da vidim“, dodaje naša sagovornica.

Deda Mraz uživao u pesmi i igri mališana

Kada se nešto radi od srca i s puno ljubavi uspeh je zagarantovan. Tako je bilo i ovoga puta u vrtiću „Crvenkapa“. „Čarolija u belom“ zaista je bila čarobna. Deda Mraz je lično došao da vidi nastup i nagradi mališane slatkim paketićima. Još jednom je iskoristio priliku da proveri da li su bili dobri čitave godine, kako bi im do Nove godine isporučio i igračke koje jako žele.

„Želim patrolne šape“, kaže dvogodišnji Dimitrije.

„Ja želim barbiku koja ima kikice. Bila sam dobra cele godine i Deda Mraz će mi ispuniti želju“, kaže Sneža, 4 godine.

„Ja sam poslao Deda Mrazu pismo. Napisao sam mu da sam dobar i da želim bejblejda i transformersa“, kaže Mihajlo, 4 godine.

„Od Deda Mraza sam poželela lutku i još jednu lutku bebu. Sada mi je Deda Mraz doneo slatkiše. Ja volim slatkiše. Slušala sam cele godine i mislm da ću dobiti i lutke koje želim“, objašnjava červrogodišnja Jana.

„Jedva čekam da dođe Deda Mraz i da mi donese robota“, kaže Jovan.

„Za Novu godinu sam poželela neku sirenu, kao pravu i lego frends kockice. Cele godine sam slušala mamu i tatu, igrala sam se i gledala televiziju i mislim da ću dobiti igračke koje želim“, kaže Una.

Pošto je uživao u nastupu, a nakon što se uverio da su mališani vrtića „Crvenkapa“ zaista bili dobri, Deda Mraz se vratio u Laponiju. Sada užurbano pakuje poklone, kako bi igračke koje deca žele stigle do njih u pravo vreme.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh