I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Priredbom “Čarolija u belom” deca iz vrtića ”Crvenkapa” dozvala Deda Mraza

Na svetu sigurno nema deteta koje se ne raduje novogodišnjim praznicima, a posebno dolasku Deda Mraza. Da bi dobili poklone koje žele mališani moraju da budu dobri čitave godine. Ipak, najintenzivnije pripreme za dolazak najpoznatijeg deke u crvenom odelu počinju od sredine novembra. Tada se pišu pisma i crtaju crteži koji se šalju u Laponiju kako bi Deda Mraz mogao da ispuni želju svakom detetu.

PerSu marketi

Deca iz vrtića “Crvenkapa” su za ovako važan događaj u njihovom životu, osim spiska želja, pripremila i priredbu “Čarolija u belom” koja je oduševila njihove roditelje, rodbinu, prijatelje, ali i Deda Mraza lično.

Za dečake mlađe i srednje grupe vrtića “Crvenkapa” ovog četvrtka moglo bi se reći da su bili pravi šmekeri, dok su devojčice bile snežne pahuljice. Svi jednako obučeni i dobro uvežbani za nastup koji su dugo pripremali. Pred njima je bio važan zadatak – da dozovu Deda Mraza koji treba da ispuni njihove najveće želje.

„I ove godine tradicionalno smo pripremili našu priredbu „Čarolija u belom“ kojoj se deca jako raduju, a naročito dolasku Deda Mraza i poklonima koje im on donosi. Priredbu smo deca, koleginice Duška Godeč, Verica Krstić, Suzana Malešević Paunov i ja pripremali 3-4 nedelje sigurno. Deca prihvataju ono što im mi kao vaspitači kažemo i pokazujemo, ali imaju i sugestije kako bi, po njima priredba mogla da bude lepša. I mi onda prihvatamo njihove predloge. Ove godine smo decu iz mlađe grupe pustili da sama osmisle neke svoje pokete za igru jer smo videli da se jako trude i da uživaju u tome da doprinesu da priredba bude što lepša“, kaže Tatjana Jovanić, vaspitač mlađe grupe.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Zvončići, zvončići zvonite kroz noć“

„Današnji nastup dece obuhvatao je plesne tačke, horsko pevanje i recitovanje. To je nešto što ovu prazničnu atmosferu čini još lepšom i vedrijom. Svi su bili jako raspoloženi i jedva su čekali i nastup i da dođe Deda Mraz. Deca zaista vole priredbe jer tu mogu da pokažu roditeljima, rođacima, prijateljima kako igraju, pevaju, recituju. Jednostavno deca vole scenu. Omiljena pesmica koju sva deca rado pevaju i to iz generacije u generaciju svakako je „Zvončići, zvončići“. Roditelji su oduševljeni priredbom. Bar mi se tako čini koliko sam uspela da vidim“, dodaje naša sagovornica.

Deda Mraz uživao u pesmi i igri mališana

Kada se nešto radi od srca i s puno ljubavi uspeh je zagarantovan. Tako je bilo i ovoga puta u vrtiću „Crvenkapa“. „Čarolija u belom“ zaista je bila čarobna. Deda Mraz je lično došao da vidi nastup i nagradi mališane slatkim paketićima. Još jednom je iskoristio priliku da proveri da li su bili dobri čitave godine, kako bi im do Nove godine isporučio i igračke koje jako žele.

„Želim patrolne šape“, kaže dvogodišnji Dimitrije.

„Ja želim barbiku koja ima kikice. Bila sam dobra cele godine i Deda Mraz će mi ispuniti želju“, kaže Sneža, 4 godine.

„Ja sam poslao Deda Mrazu pismo. Napisao sam mu da sam dobar i da želim bejblejda i transformersa“, kaže Mihajlo, 4 godine.

„Od Deda Mraza sam poželela lutku i još jednu lutku bebu. Sada mi je Deda Mraz doneo slatkiše. Ja volim slatkiše. Slušala sam cele godine i mislm da ću dobiti i lutke koje želim“, objašnjava červrogodišnja Jana.

„Jedva čekam da dođe Deda Mraz i da mi donese robota“, kaže Jovan.

„Za Novu godinu sam poželela neku sirenu, kao pravu i lego frends kockice. Cele godine sam slušala mamu i tatu, igrala sam se i gledala televiziju i mislim da ću dobiti igračke koje želim“, kaže Una.

Pošto je uživao u nastupu, a nakon što se uverio da su mališani vrtića „Crvenkapa“ zaista bili dobri, Deda Mraz se vratio u Laponiju. Sada užurbano pakuje poklone, kako bi igračke koje deca žele stigle do njih u pravo vreme.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh