I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Carinska službenica iz Zrenjanina oštetila budžet za 848.708 dinara ?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom iz Novog Sada, Poreskom policijom i Upravom carina, priveli su četiri carinska službenika i dve osobe u vezi sa spornim carinskim postupanjem kojim je državni budžet oštećen za preko 2,2 miliona evra.

Među uhapšenima u Zrenjaninu je carinska službenica S.G (1977), saopšteno je iz Uprave carina. Ona je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebivši službeni položaj oštetila budžet Srbije za 848.708 dinara.

Sumnja se da je S.G., prilikom carinskog nadzora i kontrole kamiona austrijskih registarskih oznaka, sačinila falsifikovanu ulaznu evidencionu karticu na kojoj je ubeleženo da je vozilo u carinsko područje Republike Srbije ušlo prazno, iako se u njemu faktički nalazila roba u vrednosti od 20.470 evra.

I Taxi Zrenjanin

Na taj način, osumnjičena je vozilo pustila da uđe u Srbiju bez plaćanja carinskih dažbina, čime je vozaču kamiona pribavila imovinsku korist od 848.708 dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U saopštenju se podseća da je ovo treća akcija privođenja carinskih službenika tokom 2017. godine u kojima je zbog zloupotrebe službenog položaja ukupno privedeno 33 carinika.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh