I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Bušenjem novog bunara biće rešen problem vodosnabdevanja u Melencima

Problem slabog pritiska vode u vodovodnoj mreži u Melencima počeće da se rešava nakon prvomajskih praznika kada će, prema najavama JKP „Vodovod i kanalizacija“ početi radovi na bušenju bunara u tom naseljenom mestu.

U ovom preduzeću kažu da će na ovaj način biti obezbeđena dovoljna količina vode za nesmetano vodosnabdevanje Melenaca.

– Prvi problemi sa slabijim pritiskom vode u mreži pojavili su se u martu ove godine a nakon obraćanja Saveta MZ „Melenci“ našem preduzeću, preduzete su radnje na pronalaženju trajnog rešenja za otklanjanje ovog problema.
Izvršena je reparacija jednog od šest postojećih bunara na izvorištu u Melencima, postavljene su nove pumpe a paralelno su vršena i ispitivanja izdašnosti bunara. Utvrđeno je da postojeći bunari nemaju izdašnost, odnosno da nemaju mogućnost da obezbede potrebne količine vode za snabdevanje Melenaca, pa je odlučeno da se vrši bušenje novog bunara, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

I Taxi Zrenjanin

Sve procedure su završene i nakon prvomajskih praznika počinju radovi na bušenju bunara čijim će se završetkom obezbediti dodatnih 10 litara vode u sekundi što je dovoljno za nesmetano vodosnabdevanje ovog naseljenog mesta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Apelujemo na meštane Melenaca da do momenta završetka radova i puštanja bunara u rad racionalno troše vodu kako bi ista bila dostupna, u potrebnim količina za osnovne potrebe i sprovođenje mera na sprečavanju širenja korona virusa, svim meštanima, poručuju iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Foto: vikzr.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh