I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Budi korak bliže zdravlju – Nacionalni dan pešačenja aktivno se obeležava i u Zrenjaninu

Na predlog Planinarskog saveza Srbije , Klub planinara „Zrenjanin“ u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina te pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, Saveza za školski sport grada Zrenjanina organizuje akciju pod nazivom „Dan pešačenja“.  Ove godine, akcija se vodi pod sloganom : Za korak bliže zdravlju!

Nacionalna akcija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prošlogodišnja akcija je okupila oko 17.200 ljudi u 62 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

 

PerSu marketi

Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive!

– Želimo da uputimo poziv javnosti Srbije da se dog dana pokrene i hoda, nebitno da li se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. Ustvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta! – saopšteno je iz Kluba planinara Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Dan pešačenja“ je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja i druženja, ali i
aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psihofizičko zdravlje i  imunitet.

Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, Planinarski savez Srbije će ovogodišnju akciju realizovati na specifičan način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, ičesnicima će biti predočene rute/trase kojima može da se pešači. Članovi Planinarskog saveza Srbije će na samim stazama biti prisutni kao logistička podrška. Na ovaj način
će se ispoštovati pravilo socijalnog distanciranja.

Program i plan akcije

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine se neće organizovati zajednički skup učesnika i grupno kretanje. Pojedinci i grupe koje se odluče da obeleže „Dan pešačenja“, treaba da dođu  u periodu od 09 – 11 h na Trg Zorana Đinđića, gde je predviđeno polazište na stazu. Učesnici po svom nahođenju mogu samostalno preći celu ili samo deo staze.

Opis pešačke staze

Polazište sa Trga Dr. Zorana Đinđića. Ne prelazeći pešački most, kretati se obalom Begeja prema Žutom mostu i naselju Berbersko. Staza prolazi pored Banana mosta, a zatim krajnjim ulicama naselja Berbersko (Gorička ulica) do Železničkog mosta i dalje preko livade do Mužljanskog mosta.Zatim povratak istom stazom do Železničkog mosta. Preći železnički most i nastaviti kretanje suprotnom obalom Begeja, delom Zagrebačke ulice pored naselja Ruža Šulman. Potom obići oko osnovne škole 2.Oktobar i ponovo izaći na obalu Begeja. Nastaviti ulicom Begejski red do Žutog mosta i nazad do Pešačkog mosta, gde je predviđen završetak pešačenja. Staza je kružna , dužine oko 5,5 km, a po sopstvenoj želji može se skratiti prelaskom nekog od mostova. Podloga je delom asfaltna, delom zemljana.

Ostale napomene:

– ishrana: prema nahođenju poneti sendvič, slatkiš, flašicu vode.

– oprema: primerena vremenskim prilikama, slojevita odeća, cipele ili patike, u slučaju kiše poneti kabanicu ili kišobran, u slučaju sunčanog vremena poneti kapu ili šešir.

– na spornim mestima stajaće članovi Kluba planinara Zrenjanin i usmeravati učesnike.

– obavezno poneti dobro raspoloženje

– upozoravaju se učesnici da brinu o našoj okolini i ne bacaju smeće duž staze.

– svako nastupa na sopstvenu odgovornost.

Vidimo se na Trgu Zorana Đinđića 12. septembra  ili na nekom drugom delu duž  staze, jer toga dana Srbija hoda.

osobe za kontakt: Vladimir Vukojević, predsednik kluba,  064/2322651
Aleksandra Todorov, načelnik kluba,  064/2715089

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh