I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Buba“ veći deo veka provela na „klocnama“ – prešla jedva 70 000 km (VIDEO)

Slaviša Aćin iz Zrenjanina jedan je od malobrojnih i ponosnih vlasnika „bube“- Volkswagenovog i svetski najpoznatijeg automobila svih vremena zvaničnog imena „Type 1“.

Slavišu smo sreli na nedavnoj tradicionalnoj manifestaciji „Zalazak u svitanju“ organizovanom u Muzeju „Žeravica“ u novom Miloševu. I njegovu kao i pažnju svih posetilaca privlačili su stari traktori, radne mašine i vršalice stare preko 100 godina ali ništa manje pažnje nije izazvalo ni njegovo prevozno sredstvo kojim je došao iz Zrenjanina. Stanje farbe, limarije, motora, unutrašnjosti i guma njegovog automobila na kom sve izgleda kao da je upravo sišlo sa fabričke trake izaziva u najmanju ruku čuđenje kada se zna da je „buba“ upravo napunila tačno 50 godina.

– Za ovakvo stanje ponajpre je zaslužan moj otac koji je čitavog života „mazio i pazio“ ovaj automobil. Zapravo on nikada nije pokisnuo, a kamoli bio pod snegom ili na blatu. Više je vremena proveo u garaži na „klocnama“ nego što je vožen – objašnjava nam Slaviša.

I Taxi Zrenjanin

– Nije da se njom nije putovalo. Išlo se njom i na more i na planine ali je posle svakog putešestvija temeljno čišćena i servisirana. Ne tako davno ovom „bubom“ smo potegli i do Beča. Tamo su nam u zvaničnom servisu „Volkswagena“ procenjivali stanje automobila. Pedantni Austrijanci pregledavali su ukupno 110 tačaka i  u servisnoj knjižici su na isto toliko  mesta upisali „ausgezeichnet“ (odličan) – ponosno kaže naš sagovornik, a više detalja i zvuk „bube“ poslušajte u našem video prilogu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh