I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Brojne lisice utočište nalaze u napuštenim pogonima – građani naselja „Šećerana“ i „4. juli“ uznemireni (VIDEO)

Stanovnici naselja „Šećerana“ i „4. juli“ ovih dana ponovo su u svom okruženju primetili lisice. Iako se radi, kako stručnjaci navode, o mladim i zdravim jedinkama, stanovnici izražavaju zabrinutost, prvenstveno zbog velikog broja dece koja se igraju u „Šećeranskom“ parku.

Iz JKP „Čistoća i zelenilo“ obavestili su građane da im pojavu lisica mogu prijaviti na broj telefona 064-811-68-78 nakon čega „Zoo higijena“ postavlja kaveze i po hvatanju dislociraju životinju ili više njih. – Naš je savet da se lisice i druge slične divlje životinje ne diraju i ne hvataju, a isto tako i da se ne diraju ukoliko se uhvate u kavez. Naša služba će kao i do sada dislocirati lisice i slične životinje koje se u ovom periodu kriju u napuštenim pogonima oko bivše šećerane kaže Danijela Tančić iz JKP „Čistoća i zelenilo“ – Zrenjanin.

foto: Youtube printscreen Tomaja d.o.o.

PerSu marketi

U ovom periodu godine lisice beže iz svojih prirodnih staništa uplašene bukom kombajna, a rubni delovi grada  su im privremeno sklonište. Godinama unazad lisice su tretirane protiv besnila i u tom smislu građani ne treba da budu uplašeni. Zdrave jedinke ove vrste prepoznaju se po hitrosti, sjajnom krznu i pre svega sklanjaju se od ljudi. Jedinke koje su bolesne obično su trome, neuglednog krzna. U oba slučaja lisicama ne treba prilaziti već prijaviti na navedeni broj.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh