I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Brojanjem kamiona ukazao na nedopustivo stanje – Rukeci brojao do 903 (VIDEO)

Naš sugrađanin Bekim Rukeci, inače i član i jedan od osnivača Udruženja ZRAK, Zrenjaninska akcija, privukao je juče nemalu pažnju Zrenjaninaca kako uživo tako i na društvenim mrežama.

On je samoinicijativno odlučio da tokom jednog dana prebroji i evidentira teške kamione koji prolaze magistralom, praktično na 500 metara od samog centra grada i time ukaže na potrebu da se ubrza izgradnja obilaznice.

– U periodu od 7 do 18 časova izbrojao sam 903 kamiona i to se odnosi samo na teretna vozila teža od 7,5 tona. Ovaj potez nije uperen protiv vozača ili protiv bilo koga već je apel svima koji na to mogu da utiču da se ubrza izgradnja obilaznice koja traje nemali broj godina. Mi kao udruženje uopšte ne ulazimo u razloge zašto izgradnja traje toliko dugo. Ukazujemo na probleme koje teretni saobraćaj pravi prolaskom kroz grad kako po pitanju uništavanja infrastrukture tako i po pitanju zagađenja vazduha. Kada budemo imali proverene i zvanične podatke javno ćemo objaviti i uporedne podatke sa brojem kamiona u tranzitu kao i podatke sa senzora za građansko merenje kvaliteta vazduha u Karađorđevom parku – izjavio je Rukeci za naš portal.

I Taxi Zrenjanin

Pomenuti senzor jedan je od šest koje je Udruženje ZRAK zajedno sa partnerima postavilo u Zrenjaninu početkom februara. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pogledajte šta su nam ovoj inicijativi rekli Bekim Rukeci i Mišo Živanov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh