I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Broj šefova u Gradskoj upravi smanjen sa 116 na 20

Skupštinska većina, koju čine SNS i SPS, posle 100 dana rada smanjila je broj šefova u Gradskoj upravi sa 116 na 20.

Podsećajući da Gradska uprava u Zrenjaninu ima 412 zaposlenih, kojima je rukovodilo 18 načelnika i isto toliko zamenika i čak 80 šefova i kordinatora, predsednik Skupštine Radovan Bulajić izjavio je Tanjugu, da će reoganizacijom i smanjenjem broja rukovodilaca izdaci u budžetu za plate biti smanjeni za 25 odsto, a da će rad biti poboljšan.

Gradska uprava sada ima šest sekretara i šest zamenika sekretara kao i osam šefova i koordinatora.

I Taxi Zrenjanin

Novina je i to da će u najvećem gradskom naselju, na Bagljašu, za koji dan, biti otvorena prva kancelarija lokalne samouprave, gde će građani moći da dobiju uverenja matičarske službe i jos neka dokumenta, u zgradi mesne zajednice, gde već postoji i ispostava MUP-a.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predsednik skupštine najvećeg grada u Banatu naznačava da su to samo prvi koraci u reorganizaciji uprave. On najavljuje da će broj zaposlenih biti smanjivan postepeno, penzionisanjem, otpemninama i na drugi način.

„Klasičnih otkaza neće biti, ali želimo da za četiri godine u Gradskoj upravi u Zrenjaninu, umesto sadašnjih 416 bude 160 -180 zaposlenih“, kaže Bulajić, podsećajući na evopske standarde.

Osim toga, on je rekao da administracija mora biti brža, efikasnija i dostupnija građanima, pa će u Gradskoj kući biti uveden rad nekih službi u dve smene.

Izvor :  Tanjug

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh