I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • Univer export
 • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Botošanke odnele pobedu, Bilja Krstić i “Bistrik” napunili pozorišnu salu (VIDEO)

Manifestacija „Banatske vredne ruke”, čiji je cilj negovanje i promocija tradicionalnog narodnog stvaralaštva Banata, održana je 19. put u Zrenjaninu. U ovogodišnjem bogatom programu, građani su zbog najavljenog lošeg vremena mogli da uživaju u foajeu Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, a nakon proglašenja pobednika u svim takmičarskim kategorijama, usledio je nastup pevačice izvorne muzike, Bilje Krstić u pratnji orkestra “Bistrik”. Dogadjaj su organizovali Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, a prijatelj manifestacije je bila kompanija Gomex.

Pogačice sa čvarcima, slatke pite, kiflice, medenjaci, vanilice i štrudle preplavile su foaje Narodnog pozorišta. Osim uživanja u ovim domaćim poslasticama od kojih voda krene na usta, posetioci manifestacije „Banatske vredne ruke” mogli su da uživaju i u nastupima brojnih kulturno-umetničkih društava, pevačkih grupa, ali i u radionicama.

TAKMIČENJE ORGANIZOVANO U PET KATEGORIJA

Učesnice iz devetnaest udruženja i aktiva žena iz Zrenjanina i dvanaest okolnih naseljenih mesta koja tradicionalno učestvuju na ovoj manifestaciji, potrudile su se da prikažu sve što čini turističku ponudu njihovih mesta. Žiri u sastavu Dragica Samardžić, sekretar Udruženja ugostiteljstva i turizma i zajednica privrednika Privredne komore Vojvodine i Dalibor Sekulić, direktor Elit Palića, imao je veoma težak zadatak da odredi pobednike u pet kategorija. Nijanse su odlučivale, ali prvu nagradu za ukupan nastup i vaučer u vrednosti od 15.000 dinara kompanije Gomex, osvojilo je Udruženja žena „Vredne ruke” iz Botoša.

I Taxi Zrenjanin

– Nagrada nas je stvarno iznenadila. Veoma mi je drago što je to baš nagrada za ukupan nastup – sve što smo radile, a ne samo jedna vrsta kolača, nego i ukupan izgled štanda. Kada smo dolazile, stajale smo da uberemo suncokret kako bi sve izgledalo lepše, a pljuštala je kiša, tako da smo jedva sve stale u automobil, ali smo stigle. Što se tiče kolača, bilo je određeno šta mora da se pravi. Svaka druga kuća u Banatu pravi štrudlu, ali opet se zna po ukusu da postoji neki sitni detalj, neka tajna koja nešto začini da to bude posebno – rekla je predsednica Udruženja žena „Vredne ruke”, Ksenija Grujić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Rezultati po kategorijama:

TRADICIONALNO JELO-KOLAČI

 1. Udruženje žena „Dositej”, Zrenjanin
 2. Klub žena „Belo Blato”, Belo Blato
 3. Asocijacija žena Srbije „Tradicija”, Elemira

TRADICIONALNO JELO – PECIVO

 1. Udruženje žena „Gradnulički biseri”, Zrenjanin
 2. Asocijacija žena Srbije „Klek”, Klek
 3. Asocijacija žena Srbije „Banatski Despotovac”, Banatski Despotovac

NOVO JELO – KOLAČI

 1.  Udruženje žena „Zeleno polje”, Zrenjanin
 2. Udruženje žena grada Zrenjanina „MZ Sava Kovačević”, Zrenjanin
 3. Udruženje „Centar 023”, Zrenjanina

NOVO JELO – PECIVO

 1. Udruženje za negovanje starih običaja „Remus”, Mužlja
 2. Aktiv žena Saveza invalida rada „Đurđevak”, Melenci
 3. Klub žena „Mužlja”, Mužlja

Prvoplasirana udruženja kompanija Gomex nagradila je vaučerima u vrednosti od pet, drugoplasirana četiri i trećeplasirana tri hiljade dinara.

Bilja Krstić napunila pozorište

Pevačica izvorne narodne muzike, Bilja Krstić, sa svojim orkestrom „Bistrik” od 20 časova nastupila je u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, koje je bilo popunjeno do poslednjeg mesta. Pesme koje izvodi Bistrik predstavljaju spoj tradicionalne etno muzike, a kapela pesama i etno ritmova sa elementima improvizacije i modernog muzičkog pristupa. Publika je sinoć bila veoma aktivna i pevala dobro poznate pesme.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh