I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Bombondžija – slatki zanat koji polako nestaje (VIDEO)

Čurug, simpatično mestu u Bačkoj, poznato je između ostalog po nekoliko turističkih aduta.

Ovde se rado svraća na „Staru Tisu“, obilazi se „rođina“ vetrenjača i uživa u raznim gurmanlucima. U ovom mestu postoji preko 50 John Deer traktora pa se njemu u čast godišnje priređuje i bal. U ovoj reportaži rešili smo da vam predstavimo jedan slatki proizvod.

Reč je o bombonama i drugim slatkišima iz bombondžijske radnje „Bombonica“ Slavka Milivojeva. Tajne ovog zanata prenose se s kolena na koleno duže od jednog veka. Nekada je ovakvih radnji bilo na stotine u celoj Srbiji, bar po jedna u svakom mestu. Danas ih je moguće nabrojati na prste jedne ruke. Osim što se u „Bombonici“ slatkiši proizvode po starinskim receptima i na mašinama starim preko 130 godina ona je jedina radionica koja prozvodi punjenu svilenu bombonu.

PerSu marketi

Moderna industrija slatkiša danas je sveprisutna na tržištu i vremenom je istisnula ovakve slatkiše koji su ne tako davno bili pravi luksuz pa su se prodavali na komad. Ipak i danas ih je moguće videti i kupiti na pojedinim sajmovima., vašarima ili tezgama. Više o postupku nastajanja slatkiša na „starinski“ način pokušali smo barem delom da otkrijemo u video priči. „Bombonicu“ možete kontaktirati telefonom: 064 206-40-39.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Otkup gvožđa
Kremanska voda
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh